Pasiunea pentru business poate fi zbor către înalt sau sclavie

brand personal

Ai grijă să îți pui pasiunea la lucru, nu să ajungi sclavul ei!

Să dezvolți un business din pasiune – indiferent ce vârstă ai, ce experiență sau cât de simplu sau complex e business-ul în sine e fascinant și solicitant. Faptul că poți schimba lumea cu o miliardă parte îți dă aripi. Când construiești un business sunt șanse mari să te concentrezi cu îndârjire pe mental – să mai faci un curs, să mai înveți ceva, să iei o acreditare care să te recomande mai bine clienților etc. și să uiți de starea ta emoțională, fizică sau spirituală.

Așa ajungem noi, antreprenorii, să fim epuizați fizic, să ne întrebăm care este menirea noastră pe pământ, să nu ne bucurăm de încasări fiindcă în realitate nu ne mai place ceea ce facem, să nu distingem care e visul nostru și ce ne impune societatea să facem.

Concentrați pe “vreau să dovedesc că pot!”, ne epuizăm fizic. Nu facem mișcare, nu ne mai alimentăm corect, nu ne luăm vacanțe, nu ne ridicăm de la birou, nu mai avem timp să stăm în soare nici măcar o jumătate de oră pe zi.

Ne îndepărtăm de familie și prieteni. Când devii sclavul pasiunii tale, nu mai găsești timp pentru a cultiva relații.  Și așa ajungi să te simți incredibil de singur cu visul tău.

Fiecare dintre noi suntem și fărâme de spiritualitate. Când tot focusul e pe business, te îndepărtezi inclusiv de tine. Când ești departe de tine, ești departe și de ceilalți și de binele mai mare pentru care ai început afacerea în primul rând.

Îți propun să iei o pauză și să încerci să te vizualizezi peste 20 de ani. Cum vrei să arate viața ta atunci? Împlinită, nu-i așa?

Atunci conștientizează că nu ești doar cap sau minte! Ești și trup și emoție și spirit. Ca să se îndeplinească viziunea pe cei 20 de ani, ai nevoie să ai grijă de tine în toate dimensiunile tale. Începe să faci zilnic ceva pentru partea ta:

  • Mentală
  • Spirituală
  • Fizică
  • Emoțională.

Cu ce vei începe chiar de astăzi?

 

Shine On,

Manu