Bună, sunt Manuela și sunt Life & Career Coach, cursant la Center for Executive Coaching Romania, în proces de acreditare la International Coach Federation (ICF).

Sunt membru ICF din ianuarie 2019. Din aprilie 2019, sunt Associate Director – voluntar activ – pentru Comunicare & PR în Boardul Director al ICF Romania Charter Chapter. Misiunea mea este să contribui la promovarea conceptului de coach profesionist în România, să educ piața despre ceea ce este și poate face pentru clienți coachul acreditat etc.

Sunt pasionată de branding și de 15 ani ajut profesioniștii să răspundă la întrebările “Cine sunt cu adevărat?”, “Ce mă face unic?”, “Ce pot face pentru ceilalți, cu unicitatea mea?”și “Cum mă fac cunoscut pentru asta”?

STAND UP AND SHINE!

Ca și coach, combin principiile de Life și Career Coaching, plecând chiar de la modelul personal. Profesez convinsă că pentru a avea o carieră de succes, este necesar să strălucim mai întâi la nivel personal. Dacă fundația noastră ca indivizi este solidă, există cadrul propice pentru orice dezvoltare profesională.

LEAD BY EXAMPLE

La 30 de ani, am luat primul contact cu coaching-ul. Am început temătoare, cu întrebări aparent fără răspuns legate de cariera mea și viața personală. În numai două luni, spuneam “da” propunerii de a deveni liderul unei echipe locale de vânzări și marketing dintr-o companie IT multinațională. Din acel punct, cariera mea a luat avânt și timp de jumătate de deceniu a primit cele mai mari recompense profesionale, dar și cele mai mari provocări. Nu a fost ușor.

După ce am devenit mamă, parcursul meu profesional s-a schimbat brusc, prin ieșirea multinaționalei în care lucram de pe piața din România. M-am întors din nou la coaching, după un an de concediu de maternitate. Datorită ședințelor cu coach-ul meu, mi-am definit noile valori ca părinte, am stabilit limite sănătoase, mi-am revizuit motivațiile, interesele și punctele forte. M-am întors în mediul corporate, mai precis în BIG4, ca director al unei echipe internaționale de marketing, în care am practicat pentru scurt timp coaching și mentoring.

ANTREPRENORIAT

Am continuat să lucrez cu coach-ul meu, iar ideea unui proiect de antreprenoriat care să vizeze femei-executivi, lideri și manageri în ascensiune sau deja consacrați, mi-a venit la începutul lui 2017. După câteva luni de introspecție, cercetare și planificare, la jumătatea anului mi-am deschis propria afacere și am devenit arhitectul unei comunități pentru femei active. Am lansat comunitatea de mame active, MamaHub, interesate de echilibrul dintre viață personală și muncă. În anul 2018, în cadrul unui program de antreprenoriat social, am oferit consultații pro-bono pentru start-up și branding personal mai multor membre ale comunității. De asemenea, am organizat workshopul de personal branding, Rise and Shine, It’s Your Time!, pentru aproximativ 100 de părinți. La finalul anului, decizia de a mă acredita ca și coach a venit în mod firesc.

Inspirată de propriile întâmplări și experiențe neașteptate, am realizat că într-adevăr, în cazul meu, călătoria este destinația.

Încă din liceu, am fost pasionată de branduri și comunicare internațională. Absolventă a Liceului Miguel de Cervantes din București, după 10 ani de studiu intensiv al limbii spaniole, am obținut Atestatul de traducător. Sunt pasionată de istoria și cultura hispanică și am lucrat și locuit la Madrid, în timpul unui job rotation de 3 luni, când am coordonat activitățile de marketing pentru Spania și Portugalia în compania de IT. În aceleași circumstanțe, am lucrat 3 luni din Varșovia, pe operațiuni de marketing și PR în Polonia și Țările Baltice.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, cu diplomă în Crize Internaționale de Comunicare. Mi-am început cariera ca jurnalist politic la o agenție de presă care furniza la momentul respectiv știri în format radio, la nivel național. Am devenit redactor-șef al agenției la 22 de ani. M-am mutat apoi în Relații Publice, ca Account Manager la o agenție cu un portofoliu bogat de clienți din zona IT și tehnologie în general. Am avut plăcerea să lucrez cu unele dintre cele mai mari companii din lume în marketing B2C și B2B – Intel, Samsung, PricewaterhouseCoopers, IBM, Lenovo, Michelin, General Electric (GE), BASF, E.ON, SAP si branduri locale – Genco, HAT, Maguay. În cei aproape 4 ani de agenție, am căpătat multă experiență în branding personal, lucrând cu CEO’s locali, lideri și manageri de echipe, în profilare on-și-offline.

Am avut șansa să fac branding personal pentru miniștri din Guvernarea 2004-2008, în calitate de consilier personal. Am contribuit ca PR Officer la promovarea conceptului Băncii Mondiale, “Economia Bazată pe Cunoaștere”. În această perioadă, am călătorit prin țară, unde am oferit consultanță de personal branding mai multor primari.

Unul dintre atributele mele cheie este abilitatea de a lucra cu CEO’s, lideri, manageri, project manageri, oameni politici, antreprenori, freelanceri, colegi sau părinți locali sau internaționali, cu rezultate foarte bune. Interacțiunile cu aceștia au fost online, individual pe telefon sau în conference calls cu mai mulți participanți și desigur, offline.

Scriu cu pasiune despre provocări profesionale și personale pe www.manuelaciugudean.ro Sunt co-autor al volumelor de documente sociale orale, “Istorie la firul ierbii” (Ed. Tritonic) și “Exerciții de memorie” (Ed. Fundația Academia Civică), autor de articole online, trainer acreditat de BBC pentru „Comunicarea cu presa”, trainer de „Confruntare constructivă”, absolventă a mai multor cursuri internaționale în domeniul brandingului, printre care „Succes Factors for Powerful Brand Management”, ESSEC Business School Paris.

Sunt membră a Global Women in PR România, Business Woman Forum Romania, More Networking și Commons Community.

Sunt energică și optimistă și îmi ghidez viața după motto-ul “O zi pierdută este o zi în care nu am râs”.

Dacă dorești mai multe informații, îți aștept emailul la hello@manuelaciugudean.ro.