Despre Manuela

Bună, sunt Manu. Sunt Coach Profesionist, membru al International Coach Federation România și Personal Brand Strategist. Sunt pasionată de branding și de 15 ani ajut profesioniștii să răspundă la întrebările “Cine sunt EU cu adevărat?”, “Ce mă face unic?”, “Ce pot face pentru ceilalți, cu unicitatea mea?”și “Cum mă fac cunoscut pentru asta”?

În coaching, combin în mod autentic, empatic și optimist principiile de Life, Business și Career Coaching, plecând chiar de la modelul personal. Profesez convinsă că pentru a avea o carieră de succes, este necesar să strălucim mai întâi la nivel personal. Dacă fundația noastră ca indivizi este solidă, există cadrul propice pentru orice dezvoltare profesională.

La 30 de ani, am luat primul contact cu coaching-ul. Am început temătoare, cu întrebări aparent fără răspuns legate de cariera mea și viața personală. În numai două luni, spuneam “da” propunerii de a deveni liderul unei echipe locale de vânzări și marketing dintr-o companie IT multinațională. Din acel punct, cariera mea a luat avânt și timp de jumătate de deceniu a primit cele mai mari recompense profesionale, dar și cele mai mari provocări.

După ce am devenit mamă, parcursul meu profesional s-a schimbat brusc, prin ieșirea multinaționalei în care lucram de pe piața din România. M-am întors din nou la coaching, după un an de concediu de maternitate. Datorită ședințelor cu coach-ul meu, mi-am definit noile valori ca părinte, am stabilit limite sănătoase, mi-am revizuit motivațiile, interesele și punctele forte. Am revenit în mediul corporate, mai precis în BIG4, ca director al unei echipe internaționale de marketing, în care am practicat pentru scurt timp coaching și mentoring.

Am continuat să lucrez cu coach-ul meu, iar ideea unui proiect de antreprenoriat care să vizeze profesioniștii din companii și antreprenorii în ascensiune sau deja consacrați, mi-a venit la începutul lui 2017. Inspirată de propriile întâmplări și experiențe neașteptate, am realizat că în cazul meu, călătoria este destinația.

Încă din liceu, am fost pasionată de branduri și comunicare internațională. Absolventă a Liceului Miguel de Cervantes din București, după 10 ani de studiu intensiv al limbii spaniole, am obținut Atestatul de traducător. Sunt pasionată de istoria și cultura hispanică și am lucrat și locuit la Madrid, în timpul unui job rotation de 3 luni, când am coordonat activitățile de marketing pentru Spania și Portugalia în compania de IT. În aceleași circumstanțe, am lucrat 3 luni din Varșovia, pe operațiuni de marketing și PR în Polonia și Țările Baltice.

Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, cu diplomă în Crize Internaționale de Comunicare. Mi-am început cariera ca jurnalist politic la o agenție de presă care furniza la momentul respectiv știri în format radio, la nivel național. Am devenit redactor-șef al agenției la 22 de ani. M-am mutat apoi în Relații Publice, ca Account Manager la o agenție cu un portofoliu bogat de clienți din zona IT și tehnologie în general. Am avut plăcerea să lucrez cu unele dintre cele mai mari companii din lume în marketing B2C și B2B – Intel, Samsung, PricewaterhouseCoopers, IBM, Lenovo, Michelin, General Electric (GE), BASF, E.ON, SAP si branduri locale – Genco, HAT, Maguay. În cei aproape 4 ani de agenție, am căpătat multă experiență în branding personal, lucrând cu CEO’s locali, lideri și manageri de echipe, în profilare on-și-offline.

Am avut șansa să fac branding personal pentru miniștri din Guvernarea 2004-2008, în calitate de consilier personal. Am contribuit ca PR Officer la promovarea conceptului Băncii Mondiale, “Economia Bazată pe Cunoaștere”. În această perioadă, am călătorit prin țară, unde am oferit consultanță de personal branding mai multor primari.

Unul dintre atributele mele cheie este abilitatea de a lucra cu CEO’s, lideri, manageri, project manageri, oameni politici, antreprenori, freelanceri, colegi sau părinți locali sau internaționali, cu rezultate foarte bune. Interacțiunile cu aceștia au fost online, individual pe telefon sau în conference calls cu mai mulți participanți și desigur, offline.

Scriu cu pasiune despre provocări profesionale și personale pe www.manuelaciugudean.ro Sunt co-autor al volumelor de documente sociale orale, “Istorie la firul ierbii” (Ed. Tritonic) și “Exerciții de memorie” (Ed. Fundația Academia Civică), autor de articole online, trainer acreditat de BBC pentru „Comunicarea cu presa”, trainer de „Confruntare constructivă”, absolventă a mai multor cursuri internaționale în domeniul brandingului, printre care „Succes Factors for Powerful Brand Management”, ESSEC Business School Paris.

Sunt membră a Global Women in PR România, Business Woman Forum Romania și Commons Community.

Sunt energică și optimistă și îmi ghidez viața după motto-ul “O zi pierdută este o zi în care nu am râs”.

Dacă dorești mai multe informații, îți aștept emailul la hello@manuelaciugudean.ro.

testimoniale

Manuela este o persoana caldă, pozitivă și focusată pe rezultate. Ca și coach, mă sprijină să îmi vizualizez obiectivul, este creativă și acționează precis. De cand am început ședințele de coaching, mi-am descoperit abilități noi, lucrez la un business plan, încrederea în mine a crescut și implicit blocajele sunt tot mai puține. Am încredere că, pas cu pas, cu Manuela alături de mine voi ajunge nu doar unde mi-am propus, ci mult mai departe. Cu fiecare ședință am mai multă încredere și mai multă forță, care ies la lumină.

Pasiune, calitate, implicare și profesionalism, pe scurt – Manuela! Să petreci 5 ore la cursul ei este o adevăată plăcere, iar când discuțiile prind forma unui program de Branding Personal, ai șansa să pleci cu o viziune clară despre cum să te poziționezi corect și să vorbești despre asta cât trebuie, unde trebuie și cum trebuie.

Sedințele de coaching cu Manuela sunt o conversație. O conversație extrem de plăcută dar, în același timp, foarte eficientă. Totul se desfășoară într-un cadru relaxat și ghidat de coach reușești să îți răspunzi la întrebări pe care poate în mod normal nu ți le-ai fi adresat. Și asta mi s-a părut cel mai interesant în acest proces – nu apelezi la un coach sa îți spuna ce să faci, ci ca să te ajute să descoperi singur care este calea cea mai bună pentru tine. Experiența și viziunea Manuelei mă ajută de fiecare dată să mă cunosc mai bine, să capăt mai multă încredere în mine și să îmi setez obiective pe care să le și ating.

Manuela este genul de coach care îți ofera umărul ei, precum cea mai bună prietenă. Este confidentă și sprijin, te ia de mână ca să te ridice și îți ghidează pașii ca un profesor. Te ajută să îți faci ordine în minte și viață și lucrezi cu resursele pe care le ai pentru a atinge obiectivele la care visezi. Știe să pună cele mai bune întrebări pentru a te ajuta să scoți la iveală răspunsurile pe care le ai deja în tine, dar nu ești conștientă de ele. Ședințele cu ea sunt relaxate, dar încărcate de conținut și sens.

Când explică despre cum să te diferențiezi în social media, dar și în afara ei, Manuela vine cu un bagaj mare de practică reală și cu siguranța profesionistului care vorbește din experiență, nu din informații puse cap la cap de pe net. Adăugăm la acest cocktail de informații o prezență energică și optimistă și rezultatul este cât se poate de agreabil!

Am fost la cursul de Branding Parsonal al Manuelei. A fost prima dată când am participat la un astfel de curs și a fost WOW! Au fost cele mai faine 5 ore petrecute în compania ta, Manuela. Îți mulțumesc pentru toate informațiile furnizate, au fost multe și concentrate, foarte bine structurate. Am plecat mai bogată în cunoștinte, mai dornică să devin o variantă mai bună a mea, să investesc în mine și cel mai important ne-ai arătat concret și corect cum se dezvoltă Brandul Personal. Tu ne-ai oferit mai mult decât un curs normal, pe lângă teorie și suport scris ne-ai oferit o multitudine de exemple. Aș fi stat ore în șir să te ascult. Ești o sursă minunată de inspirație.:) O recomand cu drag pe Manuela.

Manuela este o sursă incredibilă de experiențe variate, pe care știe să le împărtășească într-un mod atât de coerent – doar gândiți-vă: comunicare de criză, media, influencing, leadership, valori de viață, schimbare personală, doar ca să numesc câteva.  Eu mi-am luat în doar câteva interacțiuni foarte multă inspirație și acele click-uri de care aveam nevoie la momentul respectiv, ca să iau acțiune.

Încredere bazată pe valori. Asta este ceea ce căutam și am descoperit la cursul de branding personal, iar Manuela știe cel mai bine cum să ne faca să ajungem la valorile și convingerile noastre interioare! Am plecat iluminată, a fost un curs revelator. Manuela, ai sadit niște semințe in noi, cred că dacă vor fi udate la timp și puse în lumina și caldura optimă, vor da naștere unui câmp de flori. Succes tututor, a fost o bucurie să fiu înconjurată de atâtea suflete frumoase!