Femei care își schimbă viața – Monica Badiu

monica badiu, interviu

Femeia care și-a schimbat viața, pe care v-o prezint astăzi, este Monica Badiu.

Am cunoscut-o la un curs foto la sfârșitul anului 2017, la care am mers mânată de dorința de a învăța să îi fac poze mai bune copilului meu :) .

Monica m-a atras prin creativitatea ei și atitudinea optimistă. La fiecare întâlnire a grupului foto, mi se părea că ea căuta cel mai mult noi modalități de expunere, noi unghiuri, noi abordări. Am descoperit o tânără antreprenoare pasionată de fotografie și conținut video. De ii (port țărănesc), flori de hârtie, lavandă și marketing online. Atât de mult iubește marketingul, încât se pregătește să lanseze prima agenție de Pinterest marketing din România.

I-am solicitat să mă ajute cu grafica aici, pe blog, și pe Pinguinii. Zis și făcut. Monica e pe cont propriu, dar lucrează cu etica din companie – face ceea ce spune că face, la timp. Ne leagă experiențe comune, un trecut în agenție de comunicare, pasiunea pentru marketing, dar și decizia radicală de a face ceva cu viața ei, profesional vorbind.

Cine ești?

Salut. Eu sunt Monica Badiu, un om foarte creativ care crede că fiecare persoană poate să construiască viața la care visează.

Și ce faci?

Sunt antreprenor, sau cum aș zice în engleză, multi-passionate entrepreneur. Ofer consultanță pe marketing, lucrez mult pe content marketing și pregătesc lansarea primei agenții de Pinterest marketing din România, sunt DIY blogger și creez tot felul de minunății din hârtie, sunt îndrăgostită de flori și de trei ani îngrijesc un mic câmp de lavandă, sunt fotograf cu acte în regulă și am o cabină foto.

Cu alte cuvinte mi-am transformat pasiunile în afaceri, dar la bază sunt om de comunicare, de marketing. De vreo 10 ani lucrez în digital marketing, dar de un an mi-am găsit nișa și am trecut de la consultant, la visibility coach, pentru că toată consultanța din lume nu o să ajute un client să obțină rezultate, dacă vocea aia mică din mintea lui îi spune că nu poate, că nu merită, că mai bine stă cuminte la locul lui.

Ce făceai înainte să îți schimbi viața?

Aveam și eu un job de birou ca toată lumea, carieră, contract de muncă, o traiectorie foarte sigură în viată.

Cum ai știut că e momentul pentru schimbare?

Cred că am știut de mult timp asta, dar mi-a luat parcă o eternitate să realizez că trebuie să schimb ceva în viața mea. Părea că trăiam viața perfectă, cu un job care îmi permitea să călătoresc, aveam libertate de creație, de decizie, mă învârteam într-un domeniu glamorous și cam toată lumea îmi spunea că totul e perfect pentru mine. Doar ca eu nu simțeam deloc această fericire. Ba din contră, încă nu aveam 28 de ani și simțeam că mi-am atins vârful în jobul acela, eram epuizată, cu încrederea în mine eram praf și mă simțeam pierdută. Nu mai știam care eu era real. Cel de la job, sau cel din puținul meu timp liber.

După o lună în care am zburat între București, Leeds și New York, două târguri internaționale și un eveniment înapoi în țară am cedat nervos, fizic, spiritual și am zis că gata. Am nevoie de odihnă, am nevoie de claritate.

Ce ai făcut, mai exact?

Mi-am dat demisia în seara de Crăciun. Și cu excepția celor de la compania la care lucram, nimeni nu a știut asta pentru încă câteva săptămâni.

Să poți da timpul înapoi, ce ai face diferit?

Asta e o întrebare dificilă. Cred că aș cere mai puține de la mine și mi-aș oferi mai multă încredere în mine. Și iubire. Dacă aș călători înapoi în timp, m-aș îmbrățișa și mi-aș spune că totul o să fie bine.

Ți-a fost frică de ceva în procesul schimbării?

Da, evident. E o parte normală în procesul de schimbare. Pentru prima dată în viața mea nu aveam niciun plan de viitor. Nu știam ce vreau să fac. Nu știam în ce direcție să o iau. Nu aveam încredere în mine că pot să fac altceva, sau să o iau de la capăt. Dar în același timp, pentru prima dată în doi-trei ani, nu mai eram stresată. Era ca și cum înainte să îmi dau demisia trăiam cu un nor negru în minte, care mă ținea constant sub presiune. Și acest nor dispăruse între timp.

Dacă da, cum ai trecut peste sentimentul de frică?

Am făcut lucruri în ciuda fricii. Și mi-am dat spațiu să mă liniștesc. Primii mei clienți ca freelancer au fost abordați de mine, la noroc aș zice. Din toate newsletterele pe care le primeam, mi-am ales brandurile care rezonau cel mai mult cu mine. Și le-am scris. Mi-au răspuns, și ușor-ușor am început să acționez cu mai multă încredere, în ciuda fricii.

Am avut însă norocul să am susținerea familiei și a soțului.

Tata, de exemplu, are un al șaselea simț și știe când stau prost cu nervii. M-a întrebat de Crăciun, chiar în zilele când mi-am scris demisia, ce aș vrea să fac dacă aș avea tot ce îmi trebuie. Și primul răspuns a fost: Vreau să cresc lavanda. Și a sunat-o atunci pe bunica, au găsit un teren și două luni mai târziu, eram pe câmp cu toată familia și plantam primele mele plante de lavandă.

Cum te simți acum?

Invincibilă.

Ce credeai despre tine înainte?

Sincer nu prea aveam o părere bună despre mine. Nu credeam că pot să fac ceva deosebit, chiar și atunci când o făceam.

Ce crezi acum?

Cred că dacă îmi pun ceva în minte, voi obține acel lucru. Mai știu că singurul lucru care mă poate opri este propria mentalitate. Ceea ce îmi arată că sunt foarte puternică. Și în atingerea obiectivelor mele, și în crearea propriilor obstacole.

Știu că am puterea să încep ceva nou de la zero și să-l duc departe. Știu că pot să creez tot ceea ce doresc. Știu că pot să îmi pun pe mute vocea aia mică din cap care încearcă să mă sperie.

Cum ai celebrat succesul transformării tale?

Cred că în fiecare zi celebrez succesul transformării mele. Sunt extraordinar de recunoscătoare mie, tuturor celor ce m-au susținut, fiecărei experiențe de viață care m-a adus astăzi aici, trăind o viață pe care o ador, trăind liber, făcând ceea ce iubesc.

Ce urmează?

Multe alte experiențe care îmi vor schimba viața și mai mult în bine. Urmăresc să am un business care genereaza $10K pe lună, să creez un brand personal legendar pe content marketing, să devin unul dintre cei mai buni visibility coaches din lume, să construiesc cel mai mare blog de DIY din România, să călătoresc în jurul lumii până fac 40 de ani.

Care este marele dar pe care l-ai primit de la viață, în procesul transformării?

Încrederea în mine.

Ce e posibil acum pentru tine?

Tot ce vreau.

 

Mulțumesc, Monica!

Seria de interviuri Femei care își schimbă viața continuă cu noi povești de dezvoltare personală.

Să fim bine!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *