Femei care își schimbă viața – Ana Maria Ivan
Interviul de astăzi este cu una dintre cele mai prezente mame în blogginul ultimilor doi ani și jumătate, Ana Maria Ivan sau Zâna Scutecel.
Ana nu a fost blogger dintotdeauna deși scrie atât de mult și dezinvolt, că așa ai crede. 12 ani a fost angajat și apoi și-a orientat viața asumat, conștient, spre freelancing, odată ce a devenit mamă. Are doi copii superbi și peste numai o lună se pregătește să devină mamă pentru a treia oară. Recunosc că de câte ori mi se pare greu, mi se face frică, mi se pare că numai mie mi se întâmplă un lucru sau altul, mă gândesc la ea.
Mă bucur că a acceptat să răspundă întrebărilor mele pentru #femeicareîșischimbăviața, fiindcă astfel afem și eu și voi șansa de a cunoaște mai bine decât din propriile postări, o femeie puternică, determinată, asumată. O femeie la cârma vieții ei. Un om fără regrete, căci ele nu există, există doar decizii neasumate!
Ana trăiește cum vrea să trăiască. Face loc fricii în viața ei, dar nu se sperie de ea. Crede în iubire și din dragostea de oameni va face în curând un nou pas profesional – cariera ca și coach.
Cine ești?
Sunt Ana Maria Ivan și Zâna Scutecel de vreo 2 ani și jumătate. Sunt o femeie fericită, soția unui bărbat minunat, mama unei fetițe drăgălașe de 4 ani pe nume Maria Katarina, a unui băiețel năzdrăvan de 2 ani și jumătate pe nume Aaron Alexandru și în așteptarea lui bebe Achim în aprilie (2019).
Și ce faci?
Scriu și de curând am devenit coach. Scriu pe blogul meu 5 zile din 7, scriu și visez la multe. Am devenit coach în perioada sarcinii și aștept să nasc pentru a mă ocupa mai bine de această parte, acum ținându-mi ședințele de coaching doar prin telefon.
Țin workshop-uri pe diferite teme de parenting, proiect ce a luat viața anul trecut și pe care vreau să îl continui și anul acesta.
Ce făceai înainte să îți schimbi viața?
Înainte de a deveni mamă am lucrat în relații cu clienții timp de 12 ani, 5 în vânzări în cea mai bună companie de produse oftalmologice de la noi din țară și 4 ani în marketing.
Toate joburile avute au avut un singur liant comun: oamenii. Iubesc să lucrez cu oamenii și nu mă văd făcând altceva.
Cum ai știut că e momentul pentru schimbare?
Știam că atunci când voi deveni mama nu voi continua ceea ce făceam. Deși mi-am adorat jobul și colegii și am fost una dintre ‘norocoase’ care nu a simțit vreodată că lucrează o zi în viața ei, faptul că trebuia să călătoresc mult, m-a făcut să nu mai continui. La încurajarea soțului și a dorului de a scrie m-am apucat de blogging. În compania în care lucrasem înființasem împreună cu directoarea de resurse umane o revistă de sănătate și life style de care mă ocupam ca Redactor șef. Mi-a plăcut mult să iau interviuri colegilor, să scriu despre tot felul de curiozități sau călătorii.
Ce ai făcut, mai exact?
Cu o lună înainte ca Alexandru să facă 2 ani am fost sunată de cei din companie să stabilesc când mă întorc. Am avut o discuție lungă cu soțul și am ales împreună cu el să risc avantajele unei vieți financiare stabile pentru libertatea de a sta împreună cu copiii acasă și de a mă ocupa de propriile proiecte. Viața de freelancer nu este ușoară, dar are nenumărate avantaje. Cel mai important în toată această aventură este să ai susținerea soțului atât morală cât și financiară.
Să poți da timpul înapoi, ce ai face diferit?
Dacă aș avea această putere de a da timpul înapoi mi-aș retrai fericită fiecare moment al vieții fix așa cum a fost. Nu aș schimba nimic din viața pe care am trăit-o. Știu că mulți au nevoie de un wake up call pentru a-și trăi viața mai plin și mai conștient. Eu sunt fericită că astrele, viața, oamenii pe care i-am întâlnit dar mai ales copilăria avută m-au format ca om și m-au ajutat să îmi trăiesc viața din plin, deschisă și fericită la tot ce am primit.
Nu cred în greșeli sau regrete. Cred în alegeri neasumate.
Ți-a fost frică de ceva în procesul schimbării?
Toată viața am trăit într-o continuă schimbare. Nu știu să trăiesc altfel. Frica este un sentiment pe care îl poți controla, astfel încât să poți trăi ceea ce îți dorești.
Dacă da, cum ai trecut peste sentimentul de frică?
Cu voința și asumare treci peste frică, oricare ar fi ea. Eu acum fac ceea ce acum un an nu visam să fac de frică.
Cum te simți acum?
Fericită. Dar nu este starea doar de acum, ci este starea pe care o trăiesc de o viață. Fericirea nu stă în lucurile pe care le dobândești sau le faci. Fericirea este o stare interioară. Știi cum este să fii fericit când ești într-o stare de durere cumplită? Ei bine eu am trăit asta și a fost starea cea mai profundă de fericire totală. E greu să explici unui om care nu a trăit astfel cum poți fi fericit trăind o durere, dar e vorba doar de asumare și conștientizare.
Ce credeai despre tine înainte?
Ce cred și acum: că pot face orice îmi doresc.
Cum ai celebrat succesul transformării tale?
Visând la viitor și la calea care mă va duce acolo.
Ce urmează?
Multe, doar că eu nu obișnuiesc să vorbesc despre ce voi face, ci despre ce am făcut.
Care este marele dar pe care l-ai primit de la viață, în procesul transformării?
Ca eu îmi sunt suficientă și că totul începe cu mine.
Ce e posibil acum pentru tine?
Totul și orice îmi doresc, dacă îmi doresc suficient de mult, sigur se împlinește. Trebuie doar să cred că pot și devine realitate.
Mulțumesc, Ana!
Seria de interviuri Femei care își schimbă viața continuă săptămâna aceasta cu noi povești de dezvoltare personală.
Să fim bine!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!