Femei care își schimbă viața – Loredana Mocescu

Loredana Mocescu,interviu

În timp ce voi citiți aceste rânduri, Loredana Mocescu, protagonista de astăzi din seria #femeicareîșischimbăviața, este pe scenă la Ploiești, unde prezintă Spectacolul umanitar dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Săptămâna trecută a făcut asta și în cadrul unui spectacol caritabil pentru salvarea vieții tinerei Cristina, de 18 ani, diagnosticată cu o formă rară de cancer.

La Antena 1 Ploiești realizează săptămânal emisiunea ReCreație în familie, un spațiu de informare, expresie, reflecție, ascultare pentru părinți.

Pe pagina de Facebook a Loredanei zilnic găsesc ceva interesant din sfera umanității și dezvoltării personale ca femeie.

„Sharing is Caring” pare că este motto-ul de viață al Loredanei.  

Cu mare bucurie că pot să o aduc în viețile voastre, vă las să descoperiți povestea de devenire a Loredanei.

Cine ești?

Eu sunt iubire, blândețe, compasiune. Eu sunt o femeie asumată, zâmbitoare, o persoană preocupată permanent de „devenire”, de existență, de progres.

Și ce faci?

Acum sunt Personal Trainer & Coach, Educator Parental, psiho-pedagog în formare, realizator al unei emisiuni dedicate familiei și educației: ReCreație în Familie.

Am atâtea roluri care se întrepătrund armonios încât nu o să uit că prima mea pasiune a fost  și este actoria pe care o folosesc în toate rolurile actuale.

În fiecare zi ajut, ghidez și motivez oamenii pentru a-și recâștiga echilibrul optim între relații, carieră, sănătate, bani și evoluția personală.

Invitația mea: împreună putem face ordine, atât la interior, cât și la exterior. Partea ta este să sădești înăuntru semințele pentru un viitor al tău mai bun decât prezentul construit pe trecutul de până acum, să le dai lumină, apă și îngrijire acestor semințe. Partea mea este să te ajut să alegi cele mai potrivite semințe.

Înţelepciunea străveche este la îndemâna tuturor, dar puţini ştiu să o descifreze. Ca să citeşti cărţi vechi, trebuie să cunoşti limbi de demult. Ca să descifrezi tainele vieţii tale de acum, trebuie să cunoşti limba sufletului tău. Oricât de multe cărţi savante ai citi, adevărul de care ai nevoie este înscris de multă vreme în inima ta. Te invit să descoperim împreună calea către inima ta, om frumos!

Ce făceai înainte să îți schimbi viața?

Până la finalizarea studiilor și după o bună perioadă de timp, vreo 8 ani, am fost actriță. Dupa terminare studiilor am fost: consilier la Primăria Municipiului Ploiești, angajată în urma programului-concurs “primii 5 absolvenți de administrație publică”. Mi-am continuat cariera în domeiul privat, unde am condus timp de aproape 8 ani, ca manager, agenții ale BRD-GSG, apoi sucursale ale Unicredit Țiriac Bank si ale Veneto Banca Italia.

Cum ai știut că e momentul pentru schimbare?

Momentul schimbării a aterizat brusc, am simțit o stare de liniște și, în același timp, o emoție, un entuziasm, o eliberare, o stare pe care nu o mai simțisem până atunci.

Ce ai făcut, mai exact?

În aprilie 2015 mi-am dat demisia din poziția de manager cu cea mai mare liniște și curiozitate a ceea ce simțeam că va urma.

Să poți da timpul înapoi, ce ai face diferit?

Nu aș schimba nimic…e prea frumoasă bucățica aceasta de viață.

Ți-a fost frică de ceva în procesul schimbării?

Eram așa curioasă și fericită încât nu am avut timp să mă gândesc la nimic…parcă renăscusem. Când am decis schimbarea cel mai mult mi-am acordat timp mie și dezvoltării mele interioare. Asta m-a ajutat cel mai mult, nu am pus presiune pe carieră în mod direct, m-am echipat pe mine, continuând să consiliez afacerile obosite ale unor oameni prea obosiți de viață ca să mai insufle viață propriilor afaceri. Astfel a început aventura.

Cum te simți acum?

Mă simt la fel de curioasă și dornică să învăț, să testez pe mine și familia mea tot ceea ce învăț și abia apoi să ies în lume și să motivez oameni, afaceri, copii în a deveni o variantă mai bună decât erau ieri.

Ce credeai despre tine înainte?

Credeam că există un destin al fiecăruia, gata scris.

Ce crezi acum?

Acum cred că îmi scriu destinul în fiecare clipă și sunt recunoscătoare tuturor mentorilor mei, cunoscuți sau nu, din cărți sau de acasă, partenerului meu de aproape 25 de ani, fiilor mei de 17 și 6 ani, mamei mele, educator dedicat, care mi-a insuflat pasiunea pentru educație.

Cum ai celebrat succesul transformării tale?

Îl celebrez în fiecare zi și îl simt profund, intens, ca fiind parte din mine, nu separat, ca odinioară.

Ce urmează?

Intenția mea este să aduc plus valoare indiferent unde mă vor purta pașii, să rămân curioasă, să învăț de la copiii cu care lucrez zilnic și să dăruiesc stare de bine și liniște părinților lor, profesorilor lor, să le ofer instrumente și resurse pentru a-i ajuta să îi crească frumos, viitori oameni valoroși și omenoși.

Care este marele dar pe care l-ai primit de la viață, în procesul transformării?

Cel mai mare dar este regăsirea puterii interioare, echilibrului cu mine însămi, astfel îmi pot ghida cu folos familia și oamenii care mă aleg să le fiu alături pe drumul regăsirii de sine.

Ce e posibil acum pentru tine?

Totul este posibil și tot ceea ce vine către mine are menirea de a mă crește și învăța să iubesc fiecare clipă petrecută în această frumoasă dimensiune pământeană.

Mulțumesc, Loredana!

Seria de interviuri Femei care își schimbă viața continuă săptămâna aceasta cu noi povești de dezvoltare personală.

Să fim bine!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *