150 DE MINUTE CU MIRELA RETEGAN

manuela cu mirela retegan

„Cu cât un copil crește mai mult în înălțime, cu atât mai mult un părintre trebuie să crească spiritual și emoțional. Este singurul mod în care putem ține pasul cu ei”.

Femeie, mamă și antreprenor de succes, fondator al Găștii Zurli, om de radio și om de bine, Mirela Retegan realmente nu mai are nevoie de nicio introducere…O cunosc părinții, iar copiii o adoră. Eu am avut șansa să o întâlnesc la începutul acestui an, când mă luptam să pun pe picioare Pinguinii. Mi-am dorit să scriu despre prânzul cu Mirela imediat după, însă am știut că momentul oportun să povestesc va fi când voi avea cu adevărat timp. Adică acum. Fiindcă asta e și marea lecție a întâlnirii cu Mirela Retegan. Ea poate, are timp să facă ceea ce iubește. A învățat să facă business cu relaxarea celui care o ia ca pe o misiune. În vremuri în care ne plângem majoritatea de lipsa timpului, Mirela îmi spune „cuvântul pe care îl rostesc cel mai des este POT”. A primit de la viață miere și venin, suficient cât să înțeleagă că momentul acesta, ziua de azi sunt cele mai importante. Anul ei de cumpănă, personal și profesional, a fost 2006.  „M-am despărțit atunci de tatăl copilului meu mic și am rămas fără job. Din multă dragoste pentru copii, și ca sa pot fi aproape de copilul meu, am pus bazele a ceea ce astăzi este Gașca Zurli. Am ieșit singură din starea de confort, fiindcă dacă nu o făceam, mă scotea viața. Am început să organizez petreceri pentru copii. Aveam 1.000 de dolari, un costum de Moș crăciun și altul de Superman. Totul a început ca un joc”. În 12 ani, afacerea ei de suflet a crescut precum Făt Frumos și a ajuns epitoma spectacoleor și evenimentelor mari pentru copii, în România. Ce joc frumos joacă Mirela, „Tanti Prezentatoarea!

Personajul principal din povestea ei este Maya, fiica adolescentă, care nici ea nu cred că mai are nevoie de prezentare. Ele două sunt cele mai bune prietene. Mirela cred că este #momgoals pentru generația milenistă, care își dorește să se realizeze pe cont propriu, în libertate, având părinții aproape, ca prieteni. Când ai timp de ceea ce iubești cel mai mult pe lume, Maya? – am întrebat-o. „Oricând are nevoie de mine, e foarte important să fiu acasă. Altfel, este un copil independent, poate să facă ceea ce își dorește. Are o puternică voce proprie”. Și un talent colosal, pe care mama i-l sprijină și cultivă. (Între timp, Maya s-a mutat, pentru studii, la Londra).

Mirela muncește și călătorește mult, atât de mult încât uneori ai impresia că este peste tot. Chiar mă întrebam când doarme. Cumva, m-am așteptat să întâlnesc o femeie obosită și preocupată. Nici vorbă. Am cunoscut o femeie relaxată, zâmbitoare, extrem de optimistă. Puternică și bine ancorată în realitate, „Tanti Prezentatoarea” împartășește un crez comun cu mine: „ieși des din starea de confort, anticipează lucruri înadins”.

Și mai face ceva ce vreau să fac tot mai mult. Iubește binele. Iubește iubirea.

Mulțumesc, Mirela Retegan, pentru prânzul de la oră fixă (Mirela are și un proiect pentru adulți, Fix la fix, în care a implicat deja peste o sută de mii de oameni, cu scopul ca aceștia să își schimbe viața). Deși ne-am văzut o singură dată, căldura Mirelei mă învăluie și acum. Mi-a dat curaj și mi-a pus întrebarea ACEEA, esențială pentru un antreprenor la început de drum. „CU CE POT SĂ TE AJUT?” Mi-e dor de tine!

Întâlnirea a avut loc în cadrul campaniei umanitare #LPBButonulRoșu, a Asociației La Primul Bebe.

Să fim bine,

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *