Brand Personal: De ce ai nevoie de Brand Personal?

De ce ai nevoie de Brand Personal?

“Brand-ul (personal) este ceea ce spun oamenii despre tine atunci când nu te afli în încăpere.” – Jeff Bezos, CEO & fondator Amazon

Pornind de la ceea ce spune fondatorul Amazon despre brand personal, voi dezbate și explica mai pe larg ceea ce poate semnifica brandul personal pentru viața și cariera ta.

Dacă marile companii din întreaga lume se bazează pe branding pentru a-și vinde produsele și serviciile, branding-ul personal este modalitatea de a-i face pe cei din jurul tău, clienți, colaboratori, angajatori etc. să te asocieze cu anumite calități sau trăsături, intitulate mai exact: VALORI, EXPERTIZE, HOBBY-URI și MOTIVAȚIE.

Sunt o mulțime de indivizi, unici și speciali, fiecare având anumite calități și capacități. Unii dintre noi le conștientizează și reușesc să le pună în valoare în timp ce alții nici nu au idee câte ar putea realiza folosindu-se de ceea ce zace înlăuntrul lor.

Continuând firul poveștii, odată ce devii conștient de ceea ce ești în stare, de pasiunile, valorile, cunoștințele, abilitățile tale, este necesar să le faci cunoscute și celor din jurul tău. Doar în acest fel te vei putea dezvolta ca și individ și îți vei putea dezvolta totodată și business-ul.

Brandul personal este fundamental pentru existența și prezența noastră ca specialiști pe piață, fiind o combinație unică de abilități și experiențe care ne fac ceea ce suntem, care ne diferențiază de concurență și inspiră încredere potențialilor clienți sau angajatori.

Fie că ești în căutarea unui loc de muncă sau intenționezi să îți dezvolți propria afacere, brandul personal este mai important ca niciodată. Brandul te face remarcat, te scoate din umbră și îi face pe ceilalți să te aleagă pe tine dintr-o mulțime de oferte.

Zi de zi apar noi și noi profesioniști în diverse arii de activitate, fiecare oferindu-și serviciile potențialilor clienți sau angajatori atât în mediul online cât și offline, ceea ce duce la o creștere a nivelului de concurență în rândul profesioniștilor din diverse domenii.

“Today you are you / That is truer than true / There is no one alive / Who is you-er than YOU! “– Dr. Seuss

Fii curajos și afișează-te! Fii tu așa cum ești, fii autentic, fii onest și arată-le ce poți. Dacă oamenii te plac vor asculta de tine, dar dacă oamenii au încredere în tine vor face business cu tine!

Brandul personal este cel care te ajută să fii TU considerat cel mai bun dintre cei buni, evidențiindu-te prin onestitate, încredere și unicitate.

  • Un brand personal de succes îți va crește credibilitatea deschizându-ți calea către o mulțime de oportunități
  • Rețeaua ta de cunoștințe va fi într-o continuă dezvoltare, iar oamenii vor deveni interesați să te cunoască, să te urmărească și să apeleze la serviciile tale
  • Afacerea ta va crește și se va dezvolta într-un ritm amețitor
  • Brandul personal te va poziționa înaintea celorlalți competitori din domeniul tău de activitate
  • Vei dobândi încredere în tine și în propriile tale forțe descoperind totodată o mulțime de lucruri noi despre tine, ceea ce îi va atrage și pe cei din jurul tău, clienți sau angajatori.

Pentru că ești UNIC și trebuie să le comunici și celorlalți acest lucru!

Foto de pe Unsplash.com