150 de minute cu Urania Cremene. Am cunoscut o power woman

manuela cu urania cremene

Urania Cremene este prietena părinților informați. Probabil cel mai popular specialist în parenting din țara noastră, cum se autodescrie. O cunoșteam de la propriile evenimente, de pe internet și din media, și o apreciam ca o femeie interesantă. Am mers să o cunosc alături de alte două mame, Iulia și Roxana, într-o vineri dupa-amiază. Întâlnind-o față în față, mi-am amintit cuvintele lui Mihail Sebastian, „este un acord între tine și tine și acest acord se numește frumusețe”.

De la distanță, pare firesc să credem că specialiștii s-au născut specialiști și, ca urmare, că Urania a venit pe lume atotștiutoare în tainele parentingului. Sigur că am pregătit pentru întâlnirea cu ea o serie de întrebări despre ceea ce face, însă pe măsură ce ora prânzului se apropia, am decis să merg să cunosc omul Urania Cremene și povestea din spatele succesului său.

Urania ne-a dat întâlnire într-o după-amiaza de început de decembrie, în zona Parcului Grădina Icoanei din București. Am avut noroc să o putem întâlni înainte de finalul anului. Un an bun pentru ea, așa cum urma să aflăm, însă extrem de încărcat. Este al șaptelea an în care Urania revoluționează conceptul de parenting în România. Șapte ani de când brandul ei este sinonim cu autoritatea în parenting, influența și responsabilitatea în acest domeniu.

A devenit mamă în 2010, când încă nu avea o certificare în domeniul parentingului. Întâi mamă, apoi expert. A ajuns să fie interesată de parenting din pasiune, dar și de nevoie. O lovitură a sorții, o promisiune nerespectată din partea unui posibil partener de afaceri au pus-o în fața faptului împlinit. Fără job și perspective concrete de angajare timp de câteva luni. Cu multe diplome în training și coaching,  a intuit potențialul parentingului la nivel internațional, a început să citească tot mai mult și să îndrăgească acest domeniu.

„Până atunci, fusesem veșnic angajata cuiva, în România și în Germania. M-am trezit deodată fără job, descumpănită de lipsa perspectivei. Nu aveam motive să ies din casă. Cunoscuții mei erau angajați, nu aveau timp de mine. Până într-o zi când am plecat pe jos pe Bulevardul Magheru și, plimbându-mă, am ridicat privirea. Am realizat ce bine era să fiu atunci, acolo, în mijlocul zilei. Ce privilegiu să fiu liberă să admir albastrul cerului, în timp ce prietenii mei nu o puteau face”.

A fost un moment crucial pentru Urania, care a decis să aleagă antreprenoriatul și să facă bani pe timpul său.

Am întrebat-o dacă s-ar mai întoarce vreodată ca angajat, poate chiar pe o sumă uriașă de bani. „Nu. Niciodată. Pentru nicio sumă. Aș lucra oricând cu cineva, nu pentru cineva”. Antreprenoriatul e prea frumos și generos pentru un om ca Urania, și merită sondat în pofida adversităților. Momentan, lucrează foarte mult, însă în ritmul impus de ea. Echipa ei numără 16 oameni și este unică prin faptul că fiecare lucrează independent. Urania nu are prea multe zile libere pe an, printre seminarii, conferințe, acreditări, traininguri și interviuri, plus înregistrarea seminariilor sale online în română și engleză, care o fac celebră. Are însă satisfacția de a fi cea mai bună versiune a sa, fără compromisuri, parte din proiectele unor companii mari sau oferind sfaturi directe părinților care o recunosc la școala fiului ei.

Cum era de așteptat, Amos, băiatul Uraniei, își face grațios loc în discuția noastră, fără a fi prezent. Pe mine m-a convins repede că îi este cea mai bună prietenă, și cu asemenea mamă, Amos se dezvoltă armonios și independent, pune întrebări incomode, comentează și se răzvrătește cum e firesc la aproape 8 ani.

E multă relaxare în vorbele Uraniei, evident a căutat singură și a aflat răspunsuri la întrebări care macină tinerele mame. Fiecare intre noi avem curiozități și așteptăm ca ea să ne ofere soluții magice. Cu toate acestea, Urania ne ascultă și ne convinge că fiecare dintre noi deținem răspunsul. Că nu există o metodă universal valabilă. O întrebăm și noi, ca mii de alți părinți, ce educație să alegem pentru copiii noștri? „Ceea ce i se potrivește copilului”, e răspunsul imediat. „Eu nu cred în sisteme (educaționale), cred în oameni”, spune ea.

Urania e izbitor de frumoasă. Frumusețe naturală potențată de inteligență, pasiune și curaj.  E genul de femeie care atrage privirile când intră în orice încăpere. Pe măsură ce am discutat, nu am putut să nu îi observ grija pentru propria persoană, stil, atitudine, siguranța de sine. Vorbește elegant și se poartă cu relaxarea femeii mature, realizată profesional și personal, iar ceea ce îmi place cel mai mult, își acceptă limitele, greșelile. Se bucură că îi este bine. Câte femei care se bucură cu adevărat de ceea ce trăiesc cunoașteți?

Frumusețea Uraniei e un acord între cine este și ceea ce face. Cred că e unul din cei mai împliniți oameni pe care i-am cunoscut. Muncitoare, asumată, hotărâtă. De neoprit. A construit ceea ce are, brandul în domeniul parentingului, realmente de la zero. Este un model mai ales pentru mame, majoritatea nesigure, autocritice, izolate. Avem un reper solid, dragi mame, o dovadă că DA, se poate. Dacă încă nu ați participat la seminariile Uraniei, poate vă surprinde Moș Crăciun cu un dar. V-ați face vouă o favoare, aceea de a întâlni și asculta o power woman, o femeie cu adevărat „one of a kind”.

Am cunoscut-o pe Urania în urma licitației organizate de Asociația La primul bebe, de strângere de fonduri pentru campania MagicHOME, despre care am mai scris aici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *