Femei care își schimbă viața – Laura Tofan

laura-tofan-dezvoltare-personala

Scriind despre Laura Tofan, fondator și proprietar Atelierul de BoBo, stau și mă întreb cum au loc cutremurele personale? Oare la fel ca pământul, suntem formați din plăci tectonice care se mișcă?

Cutremurul Laurei s-a produs când era proaspătă mamă și i-a fost afectată serios starea de sănătate. A început un vast proces de autocunoaștere, din care a ieșit puternică și dornică să lase ceva semnificativ în urmă, mai mult decât un job în cercetare. Așa a luat naștere afacerea ei, Atelierul de BoBo.

Pe Laura o iubesc din start pentru că a înființat o afacere proprie cu dulciuri raw vegane (sunt mare fan!) Însă Laura e mult mai mult de atât. E mamă, soție, antreprenor, creator, psiholog. E dovada clară că atunci când îți așezi lucrurile bine la nivel personal, înflorești în toate celelalte aspecte ale vieții, inclusiv profesional. Nu invers.

Cine ești?

Sunt Laura Tofan, am 35 de ani, am terminat Psihologia, am doi dragonei simpatici, Vladimir și Petra și evoluez împreună cu ei și cu Atelierul de BoBo, afacerea mea.

Și ce faci?

Îmi trăiesc viața cum pot mai bine. 

Sunt femeie, soție, mamă, copil, antreprenor, prietenă…nu mă plictisesc niciodată 😃, însă focusul meu este acum pe mine, pe familie si pe Atelierul de BoBo.

Ce făceai înainte să îți schimbi viața?

Eram împrăștiată in mii de bucăți, nu îmi era clar ceea ce vreau și sună amuzant, dar sufeream pentru că nu aveam acel ceva.

Cum ai știut că e momentul pentru schimbare?

Vladimir m-a ajutat să mă cunosc, iar Petra m-a pus în acțiune. Dragoneii mei știu pe ce butoane să apese, ca să ies din zona mea de confort 😃. 

În contextul acesta, ajungând să mă cunosc, am simțit că este timpul pentru altceva.

Întâi au venit schimbările pe plan personal și apoi pe plan profesional. Așa am plecat din domeniul research-ului, unde am lucrat aproape 12 ani și am început povestea Atelierului de BoBo.

Ce ai făcut, mai exact?

A avut loc o „criză” în viața mea, când  sănătatea mi-a fost serios afectată. Am început să lucrez cu un coach pentru că eram speriată și bulversată. 

Am trecut printr-un proces profund de transformare cu tot ceea ce vine acest proces la pachet, bune și mai puțin bune. Am lucrat cu mine intens, fără să dau înapoi, chiar dacă au fost momente foarte grele de-a lungului timpului. 

Iar rezultatele sunt pe măsură 😊.

Să poți da timpul înapoi, ce ai face diferit?

Nu vreau să dau timpul înapoi ca să schimb ceva. Eu, Laura, de acum, sunt rezultatul a tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului și chiar dacă mi-a fost greu câteodată, acum îmi place de mine.

Ți-a fost frică de ceva în procesul schimbării?

Schimbarea interioară m-a pregătit și pentru schimbarea profesională și am trecut mai ușor peste, dar, da, m-am temut că poate nu sunt suficient de bună, că poate lucrurile nu o să meargă și încotro o iau apoi.

Dacă da, cum ai trecut peste sentimentul de frică?

Am mers înainte. Am făcut lucrurile astfel încât să fiu mulțumită de mine și dacă nu am fost, m-am uitat la ce anume nu am făcut complet și am încercat să fac mai bine. 

L-am avut și îl am pe Silviu, soțul meu, lângă mine, care întotdeauna m-a susținut, dar este o susținere corectă pentru amândoi. Este sincer cu mine și chiar dacă nu este plăcut pe moment, îmi spune lucrurile verde în față și asta mă ajută pe termen lung. 

Cum te simți acum?

Simt că îmi trăiesc visul și asta este un lucru minunat, simt că am evoluat mult și îmi este din ce în ce mai bine.

Ce credeai despre tine înainte?

Foarte puține lucruri bune și din această cauză am suferit mult.

Ce crezi acum?

Am început să cred în mine, în primul rând și de aici vin puterea, curajul, curiozitatea, iubirea, bucuria și recunoștința.

Cum ai celebrat succesul transformării tale?

Aceasta este provocarea mea actuala. 

Abia încep să conștientizez ceea ce am creat până acum. Am tras, am tras, dar fără să îmi iau timp și pentru a mă uita și a mă bucura de ceea ce am făcut. 

Acum învăț să celebrez. Toate la timpul lor 😊.

Ce urmează?

Bucurie, evoluție, bucurie, descoperiri, bucurie 😀. Cam așa ceva.

Care este marele dar pe care l-ai primit de la viață, în procesul transformării?

Pe mine, m-am primit pe mine înapoi.

Ce e posibil acum pentru tine?

Tot ceea ce îmi propun și acționez în acea direcție. Dacă este optim pentru mine, sigur este posibil.

 

Mulțumesc, Laura!

Seria de interviuri Femei care își schimbă viața continuă săptămâna viitoare cu noi povești de dezvoltare personală.

 

Să fim bine!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *