Femei care își schimbă viața – Gabriela Blaga

gabriela-blaga-dezvoltare-personala

Îmi cam tremură mâna în timp ce scriu această introducere, pentru că protagonista de azi și-a schimbat viața în urma unui diagnostic crunt pentru orice femeie. O boală misterioasă, care afectează din păcate 30-40% din femei la nivel global, a atins-o în urmă cu șase ani și pe Gabriela Blaga. În România, se estimează că suferă de această boală aproape jumătate de milion de femei.

Este vorba de endometrioză.

A primit diagnosticul când lucra în Copenhaga. Avea o poziție bună, stabilă, câștigată după ani mulți de muncă într-o companie multinațională. A renunțat la aproape întreaga ei viață anterioară, a învățat să se asculte și să se pună pe primul loc și – ceea ce o face cu atât mai valoroasă pentru societate, a decis să lupte pentru alte femei afectate de endometrioză. Gabriela este fondatoarea asociației S.O.S Endometrioza, prin intermediul căreia își propune să sporească nivelul de conștientizare asupra endometriozei în România.

Întâlnirea noastră a avut loc într-o zi de iarnă, iar ea mi-a oferit cele mai calde zâmbete și o lecție prețioasă de viață: să îmi ascult instinctul și corpul, fiindcă nu ne mint.

Vă las acum să citiți o poveste despre devenire și dezvoltare personală a unei femei-fluture, care dansează cu boala.

Cine ești?

O visătoare căreia îi plac fluturii, privitul Cerului, călătoriile, scrisul. Un om care crede că suntem ceea ce dăruim, iar toate experiențele pe care le trăim și persoanele pe care le întâlnim apar atunci când este potrivit pentru evoluția noastră, nici mai devreme, nici mai târziu. Depinde doar de noi cum asimilăm lecțiile primite din aceste  interacțiuni, evenimente. O femeie care s-a auto-descoperit în urma unui eveniment mai puțin plăcut (endometrioza) și care, în august 2016 a avut curajul să demisioneze dintr-o poziție managerială care îi asigura un anumit confort pentru a-și aloca timp pasiunilor și visurilor.

Și ce faci?

După ce am experimentat mai multe roluri în câteva organizații globale, după o perioadă de 2 ani în care am ales să stau în afara corporațiilor și după 2 luni (August și Septembrie 2018) în care am mai “intrat” un pic într-o multinațională, am înțeles și “încorporat” la nivel emoțional, fizic, mental care îmi este chemarea. Are legătură cu oamenii; mă consider un conector de oameni și îmi doresc sa pun umărul, prin toate activitățile desfășurate, la clădirea de conexiuni sănătoase, hrănitoare!

Ce făceai înainte să îți schimbi viața?

Ocupam un rol atractiv de Project Manager în cadrul unei corporații.

Cum ai știut că e momentul pentru schimbare?

Momentul schimbării a venit, în cazul meu, ca un semnal din partea corpului, manifestat printr-o afecțiune, respectiv: endometrioza. Temporal, s-a întâmplat în anul 2013 când lucram ca manager departe de țară, respectiv în Copenhaga.

Ce ai făcut, mai exact?

În august 2014 am ajuns în Toscana, ca participant la ceea ce s-a numit „Happy Mind Retreat”. Acolo am intrat în contact cu mindfulness-ul și meditația, unelte ce s-au dovedit esențiale în procesul de „citire” a stărilor, emoțiilor, gândurilor proprii. Începeam să înțeleg că există o relație puternică între stările interioare și evenimentele exterioare. Așa mi-am dat seama că episodul dureros al bolii m-a ajutat să mă redescopăr și să devin Gabriela de acum, cea cu poftă de viață, bucuroasa de fiecare noua zi. Am învățat să fiu recunoscătoare pentru ceea ce sunt și ceea ce am.

Și am mai învățat să îmi cultiv “ancore” la care să apelez în momente dificile, respectiv: practica yoga, meditația mindfulness, cărțile, micile bucurii simple pe care mi le ofer.

Să poți da timpul înapoi, ce ai face diferit?

Mi-aș asculta mai bine, cu mai multă atenție, intuiția.

Ți-a fost frică de ceva în procesul schimbării?

Frica este o emoție inevitabilă în viața asta, care însoțește orice schimbare, important este să nu fugim din fața ei, ci să înțelegem din ce colțișor de suflet vine și ce vrea să ne comunice.

Dacă da, cum ai trecut peste sentimentul de frică?

Am trecut și trec alegând să stau cu emoția, să nu fug din calea fricii și practicând respirația conștientă.

Cum te simți acum?

Mai bine decât la 25 de ani! :)

Ce credeai despre tine înainte?

Că sunt prea fragilă.

Ce crezi acum?

Că sunt mult mai puternică decât credeam.

Cum ai celebrat succesul transformării tale?

Scriind o parte din povestea mea.

Ce urmează?

Am încredere că vor urma experiențe frumoase, despre care voi povesti la momentul potrivit :) . Important este să fiu sănătoasa!

Care este marele dar pe care l-ai primit de la viață, în procesul transformării?

Curajul!

Ce e posibil acum pentru tine?

Cred că putem transforma multe din imposibil în posibil, cu încredere, curaj, deschidere către ceea ce viața ne oferă!

Mulțumesc, Gabriela!

Seria de interviuri Femei care își schimbă viața continuă curând cu o nouă poveste despre dezvoltare personală la feminin. 

Să fim bine!

1 răspunde
  1. cristina
    cristina says:

    Prima oara am intalnit-o pe Gabriela la o intalnire dedicata endometriozei anul trecut. Incepe constientizarea acestei boli. Suntem multe in situatia asta, situatie care nu ne este usurata de statul roman. Endometrioza este o boala cronica dar din pacate tratamentul nu este suportat de stat. Trebuie sa gasim singure modalitati de a ne ajuta. Boala asta ne-a facut mai puternice si mai constiente de lucrurile pentru are trebuie sa fim recunoscatoare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *