Episodul 204 – Marele secret al ofertelor de brand personal – de ce unele merg bine și altele nu?

Din episodul 204 înveți cum să creezi oferte de brand personal care vând fără să vândă, în baza unui secret la care aparent oricine are acces, dar puțini știu să îl folosească în avantajul lor: oferta de brand personal reprezintă de fapt acces mai avantajos ca preț la profesionist.

Majoritatea profesioniștilor consideră că produsul sau reducerea de preț este oferta și se chinuie să atragă clienți plătitori. Cei care vând ușor și natural știu că nu produsul și nu prețul fac diferența, ci poziționarea ofertei în direcția „acces la mine la preț bun”.

Subiectul mi-a fost inspirat de o ascultătoare The Personal Brand Podcast și transmis prin aplicația Ask Manu.

Concret, ascultătoarea m-a întrebat „Când fac oferta, să mă concentrez pe metodă, problema clientului sau pe faptul că sunt psiholog?”

Așa cum vei auzi în episod, eu sunt de părere că lucrul pe care îl „vinzi” cu o ofertă e brand personal nu e un produs, un preț, ci ești chiar tu.

Odată ce înțelegi asta, totul se schimbă. De ce?

Pentru că realizezi că oferta ta automat este unică și diferită de tot ce se află pe piață.

Ce ai de făcut este să informezi despre existența ei clienții ideali și să îi lași să ia conștient decizia că vor să acceseze această ofertă în perioada în care este activă.

Pentru a maximiza șansele de vânzare, iată ce să ai în vedere cu oferta de brand personal:

  • Să explici de ce ai creat-o, ce îți propui cu această ofertă. Pentru că ea înseamnă de fapt acces la tine, motivează cum ajuți oamenii cu ea.
  • Să înțelegi că nu există „fac și eu niște postări” despre ofertă. Ofertele au nevoie de campanii închegate, strategice, cu mesaje bine-definite și durată clară de desfășurare ca să ajungă la clienții ideali. Deci construiește o campanie de comunicare a ofertei promoționale cu durata de minim două săptămâni, maxim patru.
  • Să detaliezi metoda care stă la baza ofertei tale unice. Fie că este vorba de un proces, un sistem, un cadru de lucru, principii șamd, atunci când detaliezi ce stă la baza ofertei de fapt, ea capătă mai multă greutate, sens și încredere de la potențialii cumpărători și totodată lasă competiția în urmă.
  • Să povestești ce presupune oferta. Cele mai bune oferte sunt cele de reducere de preț. Fiecare profesionist poate alege procentul de reducere pentru sine, dar recomandarea mea este să fie între 20-50% din prețul integral. Reducerile între 20-50% te ajută să îi comunici clientului potențial că are în față o ofertă de nerefuzat. Nu doar că își va rezolva problema specifică pe care o are, datorită metodei tale, dar o va face cu mai puțini bani.
  • Să precizezi clar durata ofertei, adică valabilitatea ei. Când începe și când expiră?

Să menționezi sunt beneficiile tehnice, emoționale, neașteptate și imediate ale ofertei. E nevoie să comunici beneficii peste beneficii pentru că așa cum a spus Zig Zaglar, oamenii cumpără emoțional și își justifică achiziția rațional. Nimeni nu vrea încă un curs, toți vor acces la tine și personalitatea ta unică!

Până pe 15 Martie 2025, dacă îmi trimiți și tu un mesaj prin aplicația AskManu, poți câștiga 10 cărți care mi-ai schimbat viața. Tot ce ai de făcut este să dai click AICI de pe telefonul mobil și să urmezi pașii de înregistrare.

ASK MANU


Ai întrebări? Răspund în podcast! Spune-mi cum te pot ajuta și…nu uita să asculți episodul următor


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *