Episodul 84 – Strategii să îți scalezi businessul cu ajutorul brandului personal

Acest episod este pentru tine îndeosebi dacă lucrezi în industria de servicii: coaching, consultanță, ghidaj, terapie, educație în general și educație online, social media management, content creation, avocatură, arhitectură, medicină, nutriție, fitness etc.

Din el afli care sunt cele mai bune strategii să îți scalezi afacerea și cum contribuie brandul personal la creșterea ta.

Brandul personal și scalarea businessului

Odată ce își deschid un business, majoritatea profesioniștilor vor să scaleze, să își crească businessul imediat. Dar scalarea este o activitate care se face cu pași mici.

Când nu dispui de mulți bani să investești și tot ceea ce ai sunt ființa ta și multă pasiune, crești mai greu, dar crești în siguranță.

Iată cum arată acești pași:

  1. Oferă serviciile tale, ceea ce știi, către minim 3-5 clienți individuali, cu care alege să lucrezi live o anumită perioadă. Consideră-i beta-testerii tăi. Se spune că lucrând unu-la-unu o perioadă cu diferiți clienți învățăm meserie cu adevărat. Poate părea că vei pierde mult timp, căci lucrul individual client cu client așa arată, însă pe termen lung merită.
  2. Odată ce poți gestiona 3-5 oameni live în sistem unu-la-unu, ești gata să gestionezi același număr de persoane concomitent într-un program de grup. Ce te învață programul de grup desfășurat live, în care ești trainer, coach sau facilitator?
  3. După ce finalizezi mai multe serii de programe de grup live, ai suficient know-how și informație să creezi un curs online de tipul Done for You. În acest tip de curs nu mai oferi acces live la tine. Cursanții învață singuri în ritmul lor.
  4. Apoi cei mai buni studenți / cursanți / clienți din programul de grup sau din cursul Done for You pot deveni clienții ideali ai unui Mastermind, în care să lucrați să ajungă la următorul nivel. Întrucât ei deja au avut rezultate cu tine în programul de grup, tot ce trebuie să faci e să le comunici oferta de program de Mastermind.
  5. Ia clienții care au investit cel mai mult în lucrul cu tine și organizează un Retreat pentru ei. Un retreat este experiența supremă, intimă și personală, cu tine ca brand personal.

Observi cum se întâmplă scalarea de la 1:1 la mai mulți clienți, de la profit mic generat de un client la profit foarte mare generat de mai mulți clienți concomitent?

De asemenea, observi cum nu sunt toate ouăle brandului personal în coșul „group coaching” sau „sesiune de o oră”, ci în mai multe coșuri, ceea ce sporește șansele de câștig?

Nu în ultimul rând, observi cum faci rost de timp?

Aceasta este strategia de scalare pe care o folosesc cu succes din anul 2018. Între timp am supraviețuit unei pandemii, unui conflict armat aproape și începutului de recesiune economică.