Episodul 85 – 10 modalități prin care brandul personal te ajută să economisești bani

Acesta este un episod despre a învăța să economisești bani cu ajutorul brandului personal.

De la diverse colaborări la speaker opportunities, de la afilieri cu branduri mari la sponsorizări, de la paid partnerships prin agenții de marketing la posibilitatea de a ajunge la zeci de mii de oameni gratis pe social media…există numeroase modalități să economisești bani odată ce îți construiești brandul personal.

Brandul personal și economisirea

Dacă vrei să ai un business scalabil, sustenabil și profitabil, ai nevoie să (și) economisești ca profesionist care lucrează pe cont propriu. Doar să încasezi și să cheltuiești nu te va ajuta să ai business pe termen lung.

Ce ajută e și o viziune clară de economisire. În condițiile de azi, e foarte important să reduci cheltuielile fără să faci rabat la calitate!

Iată 10 căi prin care brandul personal, odată ce îl construiești, te poate ajuta să economisești fără să îți faci griji de calitate:

  1. În primul rând, economisești fiindcă în ziua de azi poți comunica cu zeci de mii de oameni concomitent absolut gratis, pe rețelele sociale. Să faci postări nu te costă nimic.
  2. Poți stabili colaborări tip barter cu alți profesioniști, fără să cheltuiești nimic. Pe măsură ce brandul crește, crește reputația și dorința altora de a lucra cu tine.
  3. Speaker opportunities plătite. Conținutul pe care îl postezi va atrage oportunități să fii abordat să vorbești la diverse evenimente unde vei fi plătit să urci pe scenă.
  4. Să îți vinzi produsele pe alte platforme. Ai răbdare, creează produse bune și te vor contacta diferite persoane/companii pentru a vinde produsele pe platformele lor.
  5. Economisești când faci brand personal pentru că nu mai e nevoie să cumperi atenție. Tu ești autentic și atragi oamenii spre tine, nu ai nevoie să faci Ads. Poți să câștigi audiență și să faci profit doar postând conținut organic.
  6. Prin automatizări de procese. Ce ai de făcut este să dezvolți standardul de operare o singură dată. Apoi îl aplici gratuit de mai multe ori. În felul acesta devii extrem de profitabil fără să cheltuiești de fiecare dată. SOP sunt greu de făcut, dar odată create ele produc bani pentru tine!
  7. Affiliate Marketing. Propun afilierea în banking personal, pentru că îți aduce un venit pasiv, dar nu te aștepta să te îmbogățești din asta la început.
  8. Poți vinde mai scump. Vinzi la price points mai mari ca restul competiției, pentru că lumea îți cunoaște deja valoarea. Brandul personal, odată ce e bine făcut, permite profesionistului să se diferențieze pe piață.
  9. Obții sponsorizări. Oricine în principiu poate fi sponsorizat, dar trebuie să aibă trafic pe site sau pe rețelele de socializare. Pe măsură ce îți crești brandul personal și oamenii afla de tine, vor veni și ofertele de sponsorizare.
  10. Contracte cu diverse agenții care devin paid partnerships. În zona de brand personal ar fi bine să ai în vedere contracte care au sens dpdv profesional. Sunt o consecință firească a amplificării brandului.