Episodul 79 – Fiindcă „brânza e pe bani”. Cum monetizezi cu brandul personal?

Sa construiești brand personal este un efort concentrat. Nu doar că ești responsabil de propriul marketing, dar mai trebuie să găsești timp și pricepere să negociezi, să coordonezi o echipă de colaboratori și furnizori, să faci oferte, să creezi conținut șamd.

Toate acestea…pentru ce?

Pentru a monetiza. În acest episod răspund la întrebarea care se află pe buzele tuturor profesioniștilor: „Cum monetizez cu brandul meu?”

Cum exact faci bani cu brandul personal.

Etapa întâi – Primul pas ca să poți să faci bani cu brandul personal este să devii expert într-un subiect (și doar într-un subiect). Care este acel subiect pentru tine?

A doua etapă – Care este cea mai mare problemă a oamenilor legată de pasiunea ta, pe care tu o poți rezolva? 

Etapa a treia – Atunci când rezolvi problemele oamenilor, ce anume faci diferit?

Etapa a patra – Stabilește o platformă, un spațiu din mediul online unde postezi conținut și să dovedești că ești expert. 

Există 4 platforme care te ajută să ajungi repede brand personal acum: Youtube, podcast și mai puțin ce-i drept, blogul. Plus TikTok, dacă ți se potrivește. 

Etapa a cincea – Strânge o comunitate în jurul conținutului de pe platforma ta. Ai răbdare cu acest proces fiindcă e de durată. De asemenea, fii perseverent.

Etapa a șasea – Vinde cel mai mic produs către comunitate. Eventual un eBook. Vezi cum merge. Ce concluzii tragi?

Etapa a șaptea –  După ce vinzi primul produs, ce altceva mai poți vinde? Creează produse mai valoroase și stabilește-le prețuri în consecință.