Episodul 78 – Ce am învățat de la vacanța de 45 de zile…și îți poate fi de folos și ție

Acest episod este special în sensul că dezvălui detalii și concluzii (destul de) personale despre cum a fost să îmi iau prima dată în viață o vacanță de 45 de zile…de la muncă.

Îți povestesc ce am învățat, ce a mers bine, ce a mers mai puțin bine, ce aș repeta, ce aș face diferit și ce aș face mai mult data viitoare.

Ca și în cazul tău – sunt sigură – vacanța a însemnat relaxare, iubire, timp cu cei dragi, momente în natură etc. Dar mai ales…să realizez un aspect foarte important.

Un lucru care schimbă totul.

Personal, este important să ne luăm vacanțe. Profesional, să fim utili celorlalți.

„Relaxare” a fost cuvântul de ordine al celor 45 de zile de vacanță. Nimic deosebit, nu-i așa?

Iată ce am mai aflat:

  • Cât de bine se simte când nu mă grăbesc. Când am încetinit, am avut timp să pun mai multă ceremonie în fiecare gest.
  • Relaxarea activă (cititul de exemplu) m-a făcut mai creativă și inventivă. Încă o dată, avantaj pentru business – noi idei, proiecte, programe au devenit posibile pe măsură ce le-am lăsat să vină spre mine, nu am alergat eu spre ele.
  • M-am detașat, ceea ce a însemnat să ies din subiectivismul propriu și să ajung să văd situația mea profesională, brandul și businessul obiectiv. Îndeosebi în contextul recesiunii am nevoie să văd lucrurile obiectiv și clar. De ce? Ca să pot lua decizii corecte pentru viitor.
  • Copilul meu este marele beneficiar al vacanței departe de muncă. El este „câștigătorul” și pentru asta sunt foarte recunoscătoare.
  • Avem o tolbă de amintiri și experiențe frumoase din vară, din care știu că mă voi „hrăni” până la următoarea vacanță cel puțin.

Iată ce nu am știut și am învățat:

  • Câtă dreptate au înțelepții, filosofii, psihologii și alți specialiști când spun că „fericire” înseamnă să avem utilitate socială. Mi-a lipsit să fiu utilă celor care iubesc coachingul și brandingul personal. Mi-a lipsit enorm! Nu munca în sine mi-a lipsit, nu efortul…ci energia contribuției, să ajut, să iau parte la conversații profunde.

Dacă ar fi să plec din nou în vacanță 45 de zile departe de muncă, cred că aș așterne lucrurile în așa fel încât să continui să fiu utilă social și profesional. Fie să îmi petrec câteva zile cu clienții, fie să fac parte dintr-un proiect de voluntariat, într-o asociație etc.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *