EPISODUL 22 – CUM ÎȚI POȚI DA SEAMA CE VREI CU ADEVĂRAT PENTRU TINE PROFESIONAL?

Clienta mea tocmai își dăduse demisia anul trecut dintr-o bancă renumită, după mai bine de un deceniu de lucru. Avusese parcursul firesc al unui om muncitor, dedicat și pasionat. Absolvise ASE-ul, facultate de profil pentru domeniul bancar. Plecase dintr-o poziție bună, remunerată bine, cu suficiente beneficii încât să o facă să se gândească Oare pe cont propriu o să ajung vreodată să mai câștig atât? Sau să mai fiu “cineva”, ca până acum?

Își descoperise în ultimii ani o pasiune în afara biroului: designul interior. Studiase la școli online din UK și Italia, iar designul o acaparase. Trăia și respira design. A început să își ajute prietenele să decoreze case sau apartamente. Ele au recomandat-o altor prietene și, dacă la început făcea totul gratuit, cu timpul începuse să perceapă tarife. Iar oamenii o plăteau pentru asta, deși practic…era manager într-o mare bancă.

Atunci când ne-am cunoscut, voia să știe ce să facă pe viitor. Spunea că iubește deopotrivă bankingul, consultanța financiară și designul interior. Își dorea mai mult timp pentru ea și era dispusă să încerce ceva pe cont propriu.

Consultanța financiară părea soluția firească, logică…însă inima ei tânjea după design interior. Dar clienta mea nu avea prea multă experiență în design interior…

Când ne-am întâlnit, în capul ei stăruiau mai multe întrebări

  • Cum știu eu ceea ce vreau cu adevărat, fiindcă mi se pare că vreau totul!
  • Cum o să știu că iau decizia corectă?
  • O să pot face eu business, după atâția ani ca angajat?
  • O să mă pot autosusține din munca pe care o aleg?
  • Cum știu că o să iasă bine?
  • Șamd.

La începutul lui 2021 am avut un dialog similar cu altă clientă, profesoară de limba engleză pasionată de yoga și drepturile copiilor. Se afla la o intersecție cu 3 ieșiri. Pe unde să se ducă, odată ce ar fi renunțat la statutul de profesor angajat la o școală din București?

  • Centru de limbi străine
  • Studio de yoga
  • Asociație pentru copii?

Nici cea de-a doua clientă nu știa încotro să o apuce.

Atunci m-am folosit de întrebări specifice din procesul de coaching, pentru a le ajuta să afle ce vor CU ADEVĂRAT.

Îți spun care sunt aceste întrebări și ce faci odată ce ai răspunsul, în episodul 22 The Personal Brand Podcast.

Putem vorbi despre următoarea ta mișcare profesională, în caz că ești câștigătorul concursului Câștigă o sesiune de 90 de minute de branding personal cu mine. Dacă încă nu ai făcut-o, te poți înscrie aici. Concursul se desfășoară până la 25 Martie a.c.