Episodul 95 – Cum scapi de „mi-e frică să le spun oamenilor de planurile mele”

Frica de a-ți prezenta public planurile ca brand personal te poate bloca să înfăptuiești mult bine pentru cei care au nevoie. 

Este OK să îți pese ca munca ta să nu fie copiată, planurile să nu fie plagiate și informațiile pe care le dai în avans să nu fie utilizate fraudulos. 

Dar nu este același lucru cu a nu prezenta deloc audienței tale ce urmează să faci. Oamenii se simt conectați cu tine și te creditează cu încrederea lor când cunosc următoarea ta mutare.

Ce poți face?

  • Anunță-ți planurile cu clientul ideal în minte (și doar cu clientul ideal). În punctul în care te afli, este suficient. Fă asta prin postări pe social media, blog, newsletter, podcast sau clipuri pe YouTube. 
  • Conectează-ți planurile de motivația personală, dar cu grijă! Nu face să fie totul despre tine. Pe nimeni nu interesează ce vrei tu să faci în 2023 în esență, crede-mă! Oamenii sunt interesați de cum anume îi vei ajuta prin ceea ce planifici. Cu alte cuvinte…ei ce pot câștiga dacă tu îți duci la bun sfârșit planurile? Cum le va fi mai ușor? Cum va fi viața lor mai bună? Cu ce se pot alege?
  • Fii onest, nu modest în prezentarea planurilor. Ceea ce spui că faci, fă! Dar nu ține dor pentru tine ce urmează. Împărtășește cu oamenii, ca să știe la ce să se aștepte. Cu cât produsul tău reprezintă o investiție mai mare, cu atât este nevoie să îi anunți din timp ce te pregătești să oferi. Evident, ca să aibă timp să strângă banii de investiție.
  • Fii concis. Nu da mai multe detalii decât este nevoie. Publicul tău vrea să știe ce vei face, nu neapărat tot ce vei face. Nu oferi detalii inutile doar ca să pari interesant sau să impresionezi. 
  • Spune adevărul și doar adevărul. Nu te lăuda degeaba cu planuri care nu sunt chiar…planuri. Atât cât ești determinat să faci e suficient. 
  • Fii un brand. Toate brandurile mari anunță investitorii la ce să se aștepte. Poartă-te ca și cum cei mai mari investitori din lume sunt în drum spre tine. Ce vrei să știe că pregătești?