Episodul 110 – Cum le arăți oamenilor pe social media că îți pasă de ei fără să sune ciudat, lingușitor sau deplasat

Episodul 110 este inspirat dintr-o conversație recentă cu o clientă, care m-a întrebat „Cum le arăt urmăritorilor mei că îmi pasă de ei, fără să îmi pierd din credibilitate și profesionalism?”

Am realizat că e o întrebare care se repetă în munca mea, prilej excelent să dezvolt subiectul în podcast.

Ca profesionist dorința ta e ca oamenii să nu te plătească pentru cine ești personal, ci doar profesional. Îți dorești să fii luat în serios, să fie apreciată ”strict și la obiect” informația pe care o oferi. Vrei să fii respectat, iar opinia ta să conteze cu autoritate.

Dar ai observat și tu că dacă faci postări cu scopul de a fi luat în serios, de a-ți impune punctul de vedere, de a informa corect și avizat, nu prea crești pe social media.

Pentru că uiți de aspectul „social” din „social media”.

Social înseamnă om cu om. De la un om pentru alt om. Despre un om pentru alți oameni. De la persoană la persoană. Personal.

În 2023, ai voie și e indicat să fii personal pe social media atunci când îți construiești brand personal.

De ce?

Pentru că doar astfel te poți conecta cu audiența, cu scopul de a genera încredere în tine. Încrederea este elementul-cheie al unei tranzacții. Cu alte cuvinte, dacă oamenii capătă încredere în tine pe social media, sunt șanse mari să îți devină clienți.

Mare parte din încredere se stabilește când le arăți frecvent oamenilor că îți pasă de ei.

Pentru asta e nevoie să fii curios, cu atitudine umană, să practici ascultarea, să creezi premisele unui dialog (nu monolog), să îi ajuți pe urmăritori să se conecteze ușor cu tine și între ei.

Acestea sunt câteva din strategiile care funcționează pentru mine de peste 5 ani, și pe care le implementează cu succes și clienții mei.

Și nu sunt singurele. Mai există o duzină…

În episodul 110 descoperi nu mai puțin de 15 idei să le arăți oamenilor că îți pasă de ei fără să intri în detalii „siropoase”, fără riscul de a deveni penibil sau a linguși.