Episodul 148 – Cea mai eficientă metodă de a te ține de planuri chiar și când e greu

Episodul 148 este cronica unei perioade dificile pe care am trăit-o la nivel personal la finalul lunii Ianuarie. Am experimentat un mic infern (apropo, dacă încă nu ai văzut piesa „Micul Infern” la Teatrul Național București ți-o recomand tare). S-au întâmplat multe lucruri mai puțin faste și complet neprevăzute în viața personală, ceea ce evident mi-a afectat munca.

Mai precis soțul meu a fost plecat din țară, tata s-a operat de cataractă și nu a ieșit operația, apoi s-a operat din nou și abia din cea de-a doua încercare au reușit medicii să o finalizeze, bona a făcut un AVC și a fost spitalizată de urgență, a nins abundent în București și mi-a dat planurile peste cap și am făcut solo parenting cu Andi timp de 10 zile.

În aceeași perioadă am susținut un workshop de 3 ore și am lucrat cu câteva zeci de cliente unu-la-unu.

Cum de nu am luat-o razna?

Am luat-o puțin. Cu tata și bona noastră, Doina, m-am speriat, alarmat și alertat – o spun din capul locului. Situația lor a devenit prioritară, mai ales a tatei. Am ales să fiu lângă el și să mă concentrez pe familie.

Cum de nu a suferit munca mea?

Am avut și am un plan, pe care l-am redactat la finalul anului trecut, apoi i-am dat forma finală în Ianuarie. Nu e un plan la punct și virgulă, dar știu ce fac în următoarele 6 luni și încă 6 după aceea.

Faptul că există un plan mă ajută enorm în situațiile neprevăzute. Mă ține pe linia de plutire când apele se tulbură. Contribuie major la redresarea mea rapidă.

Sunt conștientă că momente neplăcute apar permanent. Nu le aștept neapărat să mi se întâmple, dar nici nu le ignor.

Pentru astfel de momente mă pregătesc dinainte. Cum? Cu un plan clar.

Despre planul meu vorbesc în episodul 148 The Personal Brand Podcast. Este un episod cu un subiect inspirat de Anca, o profesionistă care mă urmărește pe Instagram. Ea m-a întrebat recent Care este cea mai eficientă metodă de a te ține de planuri chiar și când e greu?

Cum tocmai am trecut prin „greu”, am povestit în episod cum am gestionat lucrurile.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *