Episodul 77 – Stai de prea mult timp pe loc? Top primii 3 pași în branding personal

În episodul de astăzi răspund la una din cele mai populare întrebări care îmi sunt adresate pe social media: care sunt top primii 3 pași pe care trebuie să îi facem în branding personal?

Internetul abundă de sfaturi să începi prin a-ți defini brandul, dar știu că stai și te întrebi…și cum exact să încep?

Ascultă episodul să afli detalii.

3 pași cu care începi în siguranță

În acest episod îți ofer primii 3 pași, un fel de ABC în branding personal, care te vor ajuta să ai succes indiferent de vârstă, indiferent de resursele financiare, indiferent de poziția geografică, indiferent de experiența pe care o ai în domeniul tău de activitate. Indiferent de acești factori, cei 3 pași sunt utili și aplicabili. Nu presupun un efort financiar foarte mare.

Ce e cu adevărat important să facem la început este autocunoașterea. Până nu ne apucăm să facem exerciții clare de autocunoaștere, majoritate dintre noi credem anumite lucruri despre noi. În momentul în care ne apucăm de exerciții, începem să știm despre noi. Una e să credem că știm și alta e să știm.

Primul pas în branding personal este autocunoașterea.

Pe lângă a-ți cunoaște foarte bine mintea și modul în care acționezi, ai nevoie să înțelegi foarte bine în ce industrie (nișă) activezi, cu ce rol și sub ce formă vrei să îți construiești brandul personal.

Pasul 2 este a afla ce faci tu unic.

Doar după ce știi ce faci unic știi cui vrei să dai unicitatea ta, tot așa poți începe să te gândești la produse. Dacă vrei să ieși din mulțime, trebuie să îți afli unicitatea.

În pasul 3 trebuie să decizi cu cine vrei să lucrezi.

Aici poți decide cui vrei tu să dai unicitatea ta. Definirea portretului clientului ideal este un proces continuu. În condițiile în care te autocunoști și îți faci exercițiile de unicitate pasul 3 este ușor.

Ascultă episodul 77 al The Personal Brand Podcast și află detaliat despre fiecare pas și cât de important e să îi aplici în brand personal.

Inspirație mai găsiți și în episoadele The Personal Brand Podcast 35, 42 si 49.