Episodul 201 – Fluxul cel mai eficient să planifici teme de blog, newsletter, live-uri și postări pe social media

Pe scala lucrurilor care te enervează în munca ta, unde se află crearea de conținut de brand personal? La pragul 100….din 10?! Nu m-ar mira să fie așa: ca întreg procesul de creare de conținut să simți că îți macină permanent nervii…

E deosebit de important să creezi și să postezi constant conținut

În formate diferite
Pe platforme diferite
Cu subiecte diferite
Cu durate diferite
La ore diferite
În zile diferite
Cu Call To Action diferite
De dimensiuni diferite
!!!

Dar totuși…tu ai un business de condus, nu să stai toată ziua să faci postări.

Cunosc frustrarea aceasta, pentru că o văd în oamenii care vin să lucreze cu mine la brandul personal. Majoritatea se plâng de același lucru: procesul de creare de conținut de brand personal le ia atât de mult încât vor să se lase păgubași.

Asta pentru că nu au un flux eficient de creare a conținutului.

CUM ARATĂ UN FLUX SĂNĂTOS DE CREARE DE CONȚINUT

Teoria spune așa: începe mereu cu formatul lung (eat that frog!). Din formatul lung îți va fi mai ușor să rupi apoi bucăți de conținut mai scurt. Invers e mult mai greu.

De exemplu, dintr-un blog post sau scriptul unui episod de podcast poți scoate ușor și 4-5 postări pentru Instagram sau subiecte de Reels.

După ce ai scris blog postul, cât informația e proaspătă, ocupa-te de bucata de conținut are va promova blog postul: newsletterul. Nu scrie două rânduri, gata să trimiți oamenii pe site să citească blogul. Nimeni nu mai vrea asta în 2025. Dezvoltă în newsletter de ce ai ales să scrii acel blog post, care e poziția ta față de subiect și personalizează newsletterul. Fă-i pe oameni curioși și dornici să intre să citească blog postul.

Din formatul lung cel mai mult îmi place să scot carusele educative, pe care le consider adevărate mini-cursuri de aprofundare a unui subiect. Merg extrem de bine pe Instagram în acest moment.

Despre subiectele live-urilor consider că trebuie să întrebi audiența ce dorește să dezbați și să te pliezi pe cerințele celor care te privesc live. Când primești mai multe sugestii deodată dar ai timp să răspunzi la un singur subiect, salvează-le pe restul și transformă-le în blog posturi ulterior.

În felul acesta nimic nu se pierde: ai mai multe motoare turate concomitent în crearea de conținut, care te vor propulsa repede spre succes.

AI FĂCUT O POSTARE CARE ARE SUCCES NEBUN?

Există situații în care faci o postare în format scurt care se bucură de succes nebun – comentarii, shares, salvări. Când se întâmplă, dezvoltă puțin ideea și poți crea un blog post, episod de podcast, newsletter, clip pe YouTube sau live pe rețelele sociale.

Este OK să transformi conținutul scurt în lung când postezi ceva la care audiența reacționează bine. Doar să nu devină un obicei.

Creierul vrea să facă un lucru cu minimum de efort. Îi va fi mereu mai ușor să taie ceva scurt din ceva lung, decât să facă ceva lung din ceva scurt…

Află mai multe despre fluxul prin care creez conținut fără să mă sufoc, ba dimpotrivă, bucurându-mă de proces, din episodul de podcast din această săptămână.

ASK MANU


Ai întrebări? Răspund în podcast! Spune-mi cum te pot ajuta și…nu uita să asculți episodul următor


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *