Episodul 193 – 7 povești despre „Everesturi personale” cucerite în 2024, pe care trebuie să le asculți înainte să se termine anul
Toate brandurile personale au Everesturi proprii de cucerit. Pentru unii e vorba de a apărea pe social media. Pentru alții, de a organiza conferințe naționale. Poate fi despre a lansa propriul website sau podcast, cum la fel de bine s-ar putea să fie despre a anunța un produs digital sau a deschide un shop într-un mall din București.
Brandurile personale vin în toate formele, la toate vârstele, nivelurile și din toate nișele. Fiecare profesionist are obiectivul său, muntele mare pe care să îl cucerească. Nu sunt doi oameni cu obiective similare pe piață, iar asta este OK!
În escaladarea Everestului lor, oamenii fac greșeli și învață. Își găsesc partizani, colaboratori și formează echipe la care nici nu visau vreodată. Ajung să gestioneze situații nebănuite în moduri pe care nu le credeau posibile.
Și rămân în picioare…și merg mai departe datorită unui crez comun: asta nu e doar muncă, acesta nu e doar branding. Aceasta e moștenirea pe care vor să o lase lumii!
La final de 2024, nu avem cum să nu privim spre 2025…Anul care vine sper din inimă să îți propui să fii „cât mai tu”. Să nu te compari cu nimeni, să nu îți desconsideri visul, doar pentru că alții au obiective mai mari. Da, să te lași inspirat de alții. Dar nu, să nu te lași intimidat de Everestul lor.
Și ca să te încurajez, ți-am pregătit un episod The Personal Brand Podcast super-special.
În episodul 193 am nu mai puțin de 7 invitate care vorbesc în manieră deschisă și autentic 100% despre cum și-au cucerit Everestul anul acesta.
Livia Căciuloiu
Raluca Culda
Alexandra Ciucanu
Beatrice Cioară
Adriana Dobre
Oana Vincze
Carmen Grigorescu
împărtășesc cum a fost pentru ele să își construiască brandul personal, produsele și afacerea și concomitent să trăiască anul acesta. Ne spun care au fost suișurile și coborâșurile lor, cum au escaladat Everestul propriu și ce sfaturi au pentru oricine trece prin asta.
Vei descoperi voci calde și ghidaj din inimă. Povești autentice, relevante pentru oricine dorește să construiască un brand personal puternic. Vei afla despre lansări și relansări făcute cu entuziasm și vulnerabilitate deopotrivă.
Dar cel mai mult, sper să descoperi povești de și despre curaj.
Alexandra Ciucanu, Specialist în comunicare cu pasiune pentru Instagram și Coach profesionist în formare, și-a lansat podcastul său, Tihnă Digitală. Un vis mare, pe care îl avea de mai multă vreme, pe care a muncit să îl facă realitate în 2024. În doar câteva luni, odată cu primele episoade, a reușit să ajungă la câteva mii de oameni în formatul nou, complet audio. Râdeam cu Alex că sunt „pozitiv geloasă” pe episodul său cu Paul Olteanu, profesionistul pe care eu îl consider epitoma brandingului personal masculin în România. Recunoașterea Tihnei Digitale ca podcast nișat pe consumul de digital cu răspundere este confirmarea valorii pe care o oferă Alex. Și dovada clară că e niciodată prea târziu să lucrezi la visul tău!
Beatrice Cioară, Digital Product Strategist și Formator, și-a relansat anul acesta produsul său unu-la-unu, Create Your Digital Product. Bea este profesionista cu care mă consult în ceea ce privește produsele mele digitale – deci știu ce poate, cât este de valoroasă. Cu toate acestea, așa cum spune, pentru ea relansarea a fost un mix de entuziasm și vulnerabilitate, căci pe cât se simțea de pregătită, pe atât apăreau întrebările firești, „oare sunt gata?”
Așa cum spune Bea, doar acționând a aflat răspunsul: a fost mai mult decât „gata”, drept dovadă faptul că programul a fost sold-out rapid.
Carmen Grigorescu, Psiholog Clinician și Logoped, și-a luat inima în dinți și, după 17 ani de colaborări cu clinici din București, în 2024 a hotărât să lucreze doar pe cont propriu. În acel moment, să își construiască brandul personal nu a mai fost opțional, ci a devenit esențial. Decizia nu a fost lipsită de panică și întrebări retorice de tipul „cine sunt eu să fac asta?” Mulți profesioniști care lucrează timp îndelungat în echipe îți pun această întrebare când decid să înceapă pe cont propriu. Puțin găsesc curajul să meargă înainte. Povestea lui Carmen e despre curaj și asumare. Și despre succes! Odată ce a început să își spună povestea online, au venit și confirmările că este profesionistul potrivit la momentul potrivit pentru oamenii potriviți.
Oana Vincze este Coach profesionist, ADHD coach și Consultant în Organizare, iar 2024 a fost primul său an ca antreprenor. Ceea ce a presupus și construirea unui portofoliu sănătos și profitabil de produse. Provocarea Oanei – una cu care cei mai mulți clienți se confruntă – este că știa să facă multe, având multe acreditări și specializări, dar toate în domenii relativ noi în România. A reușit să facă ce și-a propus pas cu pas, ceea ce iubesc la ea. Rar am văzut un profesionist care să accepte de la început să o ia ușor, pentru că de obicei oamenii vor să înceapă cu multe deodată. Povestea Oanei e și despre răbdare – o adevărată virtute în lumea antreprenorilor.
Livia Căciuloiu, Psihoterapeut specialist, Psiholog Clinician și Supervizor în Terapia Traumei Orientată spre Identitate, a făcut în 2024 un mare pas în carieră. A lansat primul său curs online dedicat gestionării sănătoase a fricii de expunere online din România, Curaj pe social media. Chiar dacă avea la activ sute de cazuri lucrate în cabinet pe acest subiect, precum și structura clară a cursului, admite că a lua tot ce știa și a-l transforma într-un curs digital a fost un proces de un an de zile. Căci așa e cu lucrurile trainice, de tipul moștenirilor profesionale pe care le lăsăm altora, cer timp.
Raluca Culda este Trainer și Coach cu experiență în resurse umane, fondatoarea platformei Reinventează-te și co-creator al conferințelor Cariera ta 2.0. Pentru ea, 2024 a fost anul unei mari premiere: a coordonat pentru prima dată o serie de 7 conferințe în toată țara, dedicate reinventării profesionale. A fost cu atât mai interesant cu cât în fiecare oraș, organizarea propriu-zisă a revenit unor ambasadori, persoane cu valori similare cu ale Ralucăi. În total 600-700 de oameni au participat la cele 7 evenimente. Eu am avut șansa să particip la cea din București, unde audiența, speakerii și organizarea mi s-au părut top. Raluca se pricepe tare bine să construiască triburi și să scoată la lumină ce e mai valoros în ceilalți.
Adriana Dobre, Trainer de Coafuri Speciale și co-fondatoarea academiei online, The Beauty Education, a avut cel mai intens an din cei 11 de carieră de până acum. A organizat pentru prima dată conferința The Beauty Saga în București și a deschis primul magazin fizic, Beautifier. Din culise vă șoptesc eu că a făcut toate acestea în timp ce ea și soțul ei, Marius, care îi e partener în afacere, își creșteau fetița de un anișor…Să organizeze un eveniment cu 200 de participanți a reprezentat cea mai mare provocare din viața ei și totodată cea mai mare realizare profesională. Miza a fost mare, iar acum, la final de an, zâmbește mulțumită – a reușit! O vei auzi vorbind despre provocările psihologice prin care a trecut ca să poată organiza conferința așa cum și-a dorit. Doar cine nu organizează evenimente nu știe cât consum e în spate.
Episodul 193 este despre salturi profesionale mari, cândva de neimaginat. Despre frici învinse prin acțiune focusată.
La cumpăna dintre ani, te invit să lași în 2024 tot ce te-a ținut pe loc. Să privești cu entuziasm și optimism spre 2025, care să fie anul în care îți dai voie să fii cu adevărat TU!
Restul, așa cum vei auzi din poveștile din acest episod, se va rezolva în favoarea ta.
Sărbători fericite!
ASK MANU
Ai întrebări? Răspund în podcast! Spune-mi cum te pot ajuta și…nu uita să asculți episodul următor
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!