EPISODUL 63 – Cum să îți faci munca mai plăcută și mai ușoară în fiecare zi

Te-ai întrebat vreodată cum de unii oameni reușesc să muncească zi de zi cu pasiune și plăcere, în timp ce tu te simți secătuit de puteri și resurse în ceea ce faci? Cum de unele persoane pot munci smarter, dar tu, de câte ori încerci, sfârșești prin a lucra harder?

Nu e vorba de echipamentele de care dispunem, nici de cât suntem de pregătiți să ne facem meseria, ci de altceva. Care e acest secret? Îți spun ce am aflat eu și funcționează 100% pentru mine în acest episod. 

Pentru mine o zi fără să fac ceva legat de munca mea este o zi în care nu cresc. Iar eu vreau să cresc zilnic!

Am trecut de perioada în care munceam ca să muncesc. Astăzi aleg să muncesc ca să trăiesc, să cresc și să mă dezvolt. Munca mea este hrana mea spirituală, emoțională și financiară de zi cu zi. Cum zilnic îmi hrănesc corpul cu mâncare bună, la fel îmi alimentez creierul, spiritul și inima cu coaching pentru branding personal.

Copleșeala în muncă

Ultimele luni au făcut ca munca ta să pară o corvoadă?

Te înțeleg. Astăzi vreau să iți spun ce poți face astfel încât munca ta să fie mai plăcută și mai ușoară în fiecare zi.

Unul din lucrurile pe care îl fac e să păstrez o atitudine optimistă și pozitivă asupra vieții. Rareori mă las copleșită de întâmplările negative, dar se întâmplă, fiindcă și eu sunt om.

Al doilea aspect esențial este că eu consider munca mea o „hrană” pentru creier, care îl face să se dezvolte în fiecare zi. Iar eu vreau să mă dezvolt zi de zi!

Așadar nu muncesc ca să muncesc.

Muncesc ca să îmi hrănesc creierul.

Așa cum am grijă de trupul meu cu hrană și apă zi de zi (și multă cafea!), în același fel îmi alimentez creierul cu lucruri frumoase și bune. De aceea caut să am dialoguri interesante zi de zi. De aceea aleg să citesc dimineața despre viață sau despre munca mea. De aceea apar pe social media în fiecare zi, ca să mai aflu ceva nou. Nu pentru că trebuie! Ci pentru că așa cresc.

Află din episodul 63 al The Personal Brand Podacast ce alte secrete mai am de a-mi face munca mai ușoară și plăcută.