manuela-ciugudean-life-shortcuts,recomandari,dezvoltare personala,prodcasturi,oameni,articole,carti

 

Bună dimineața, vineri!

ShortCut-urile mele pentru voi astăzi sunt:

1. Omul interesant descoperit în ultimele 7 zile este Loredana Mocescu, educator parental, life coach, motivational speaker, specialist in tetha healing, mamă și antreprenor. Loredana e un compendiu viu de sfaturi utile, cunoștinte din psihologie, experiențe din viața reală și BUNĂVOINȚĂ. Este o gură de oxigen mai ales pentru părinți, un om care a studiat psihoterapia pentru copii, și lucrează deopotrivă cu copii și părinți individual și în grupuri. Mie mi-a dat cele mai bune sfaturi referitor la acomodarea lui Andi la grădiniță, de exemplu. Zilnic postează sfaturi, link-uri, articole utile din zona paretingului și a sănătății mentale pentru copii și familie. În plus, e un om cald, zâmbitor, care te încarcă de energie. Apelați la ea cu încredere, o găsiți pe Facebook.

2. Cartea din care am învățat ceva valoros săptămâna aceasta este „Cum să crești un copil sigur de sine și să-i consolidezi autostima”, de Paola Santangostino. Eu sunt early bird, în sensul că mă trezesc la 4 dimineața (mă culc la ora 20 sau 21, așadar există o explicație). Dimineața mă scol și citesc. Seara nu mai reușesc să citesc atât cât îmi doresc, de când Andi a crescut și nu mai este bebeluș. Ca să am mintea limpede și să mă bucur de lectură așa cum îmi doresc, mă trezesc foarte devreme. Am citit această carte în două dimineți. E o lectură foarte bună despre cum putem cultiva încrederea în sine a copiilor. Un copil sigur de sine va deveni un adult echilibrat și senin într-o bună zi. Găsiți în carte exemple de ce trebuie făcut când copilul este prea violent, tăcut, timid, dezinteresat etc. Concluzia e una singură: să le dăm spațiu copiilor să fie cine sunt!

3. Podcastul săptămânii a fost o plăcere pentru urechile mele, în drum spre Pinguinii, sâmbătă. Vorbim despre Oprah în dialog cu Michelle Obama! E un podcast „one of a kind”. Michelle e un model pentru mine și ca lider, și ca mamă, și ca femeie și brand personal. „Pur și simplu mă iubesc așa cum sunt și autenticitatea mea din asta vine”, spune Michelle. O conversație spumoasă, de aproape 35 de minute, pe care vă invit să o ascultați și voi. Podcastul are legătură cu lansarea cărții „Becoming”/ „Povestea mea”, semnată de Michelle, un best-seller în SUA.

4. Filmul inspirațional, simpatic sau pur și simplu relaxant e de pe Power of Positivity. E despre meseria de „cuddler”, a unei bunicuțe din SUA, care îmbrățișează și alină bebelușii aflați la Terapie Intensivă într-un spital, din diverse motive. De-a lungul vieții, a alinat și drăgălit mii de copii. E inspirațional, lacrimogen (warning!), dar atât de frumos ce face ea. Aruncați o privire!

 5. Articolul al cărui conținut merită împărtășit este de pe Motherly.com și invită la minimalism. Autoarea e mamă a patru copii și ne explică cum face față curățeniei. Simplu, adoptând un stil minimalist. Știm bine că ai noștri copii au nevoie de noi, nu de jucării sau lucruri multe și eventual scumpe. Cu cât mai puține lucruri vom avea în casă, cu atât mai mult spațiu de joacă…sau pur și simplu, spațiu să fim vom avea. 

Vouă ce vi s-a părut interesant sptămâna aceasta?

Dacă fiecare scriem o recomandare de numai un rând, le facem viața mai ușoară celorlalți și lumea devine mai bună. Sharing is caring!

#lifeshortcuts

 

Să fim bine!

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *