coaching pentru interviu cu Manuela

COACHING PENTRU INTERVIUL DE ANGAJARE

Practic, la un intrerviu de angajare, faci impresie din primele 3 secunde. Cei mai mulți angajatori știu dacă vor angaja sau nu candidatul după doar 15 minute de discuție. Liderii, managerii, oamenii de HR sunt tot mai ocupați și nu au ore la dispoziție să te asculte.

Este nevoie să faci o primă impresie puternică, să îți comunici mesajele-cheie succint, cu claritate și siguranță, să asculți activ ce întrebări ți se pun, ca să dai răspunsurile potrivite.

Însă interviul de angajare nu este numai despre a face impresie bună. În aceeași măsură, și tu trebuie să te simți confortabil în locul în care ești, să poți spune din start dacă atmosfera, energia, ceea ce vezi și auzi din primele minute/secunde în locul respectiv rezonează cu tine.

Plecăm de la premisa că dorești un job stabil cel puți câțiva ani, ceea ce poate însemna mii de ore petrecute la locul de muncă. Asigură-te că faci ceea ce trebuie în primul rând pentru tine!

Nu mai este niciun secret că majoritatea liderilor de astăzi sunt mai puțin interesați de abilitățile practice ale unui candidat (“hard skills”), decât de cele interpersonale (“soft skills”). Acestea nu se învață din cărți, ci se pot deprinde și practica în sesiunile de coaching.

Ce vom face împreună

  • Anlizăm punctele tale forte și slabe (“blind spots”)
  • Evaluăm în detaliu performanța ta verbală și nonverbală
  • Facem jocuri de rol angajator-candidat
  • Gestionăm întrebările-surpriză și cum să răspunzi eficient
  • Remediem incapacitatea de a rosti exact ce sumă de bani te-ar mulțumi
  • Deprinzi tehnici de negociere ad-hoc
  • Înveți cum să te poziționezi, ce să faci și ce să spui în cadrul unui interviu la un job dintr-o industrie complet nouă pentru tine.

După fiecare interviu la care participi, analizăm cele întâmplate.

Lucrăm în ședințe săptămânale de o oră atunci când vrei să realizezi un obiectiv imediat. Dacă obiectivele sunt pe termen mediu sau lung, ședințele noastre vor fi la fiecare două săptămâni, timp de două ore. Putem colabora face-to-face, în București, prin video call sau telefonic. Fără să fie o condiție generală sau o soluție “one fits all”, probabil vei avea nevoie de cel puțin 6 ședințe de coaching.