manuela-ciugudean

Sâmbătă am devenit mai înțeleaptă cu un an și dacă în mod normal, organizam o petrecere, de data aceasta nu doar că nu am petrecut, ci am stat în pat, super obosită și fără energie.

Motivul?

Copilul meu nu se simte bine. Nu aș spune că e bolnav, deși așa e. A prins se pare o enteroviroză, căreia ne chinuim să îi dăm de cap de aproape o săpămână.

Anterior zilei mele, marți și joi am ajuns la Camera de Gardă, fiindcă starea lui Andi s-a deteriorat și riscam să se deshidrateze. Sub ochii mei. Ca mamă, am făcut tot ceea ce am putut să îi fie bine puiului meu acasă. Când mi-am dat seama că nu mai am cum să îl ajut, chiar și la miezul nopții, am plecat la spital. Instinctul de mamă îmi spunea să fac asta și exact asta am făcut.

Așa că ziua mea m-a prins nedormită, îngrijorată și cu o stare de moleșeală generală. Am acceptat această stare și am lăsat-o să se întâmple. Eu, omul energic și puternic, cu mega poftă de viață, am acceptat că e ok să nu vrei să te dai jos din pat de ziua ta.  

Am petrecut ziua de sâmbătă în pat, între vis și realitate. Nu am răspuns decât la puține mesaje…am lăsat mulțumirile pe duminică. Sâmbătă m-am bucurat la prânz cu familia, cu supă de legume și brânză cu mămăligă. Adică mâncarea de regim a lui Andi. Nu am vrut să iau tort, știind că el nu poate mânca.

Mi-am dat timp să îmi revin. Mi-am ascultat inima de mamă, îngrijorată. Mi-am auzit intuiția și am lăsat-o să vorbească până la capăt. Sănătatea e cea mai importantă. Nu am tras de mine să fiu „happy” de ziua mea. Am tras de mine să mă accept așa cum m-am simțit sâmbătă.

Andi este bine și la sfârșitul săptămânii viitoare mă serbez cu prietenii și finii (am mulți, să știți!), iar apoi cu familia extinsă. Visul meu e să mâncăm tort trei zile și trei nopți ca în basme.

E înfiorător să pui un copil de 3 ani la regim alimentar strict. M-au durut sufletul și carnea pe mine să îl aud cerând un măr și să nu îi pot da. În plus, fără tort nu a vrut să cântăm La mulți ani. Lasăm pe weekendul viitor.

Și dacă tot e vorba de aniversarea mea și de urări, apăi să știți că vorbele „sănătate înainte de toate” nu sunt deloc goale.

Să fim așadar sănătoși!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *